IT討論區(101)向着偉大的HBU道路前進!!

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Already replied
====
Yes, it is absolutely about the pay.
If you can pay my expected salary stated in CV, let's prepare contract.
最CLS 係份工係過去做開荒牛
個project岩岩接
全team得我同個PM
下面堆人仲要未請 好有伏味
fg唔識就轉行啦 次次見工問到salary就比人一句 "我地average fg得呢個range喳" 屌你老母成班做爛fg價
會唔會係你出問題
本身係人地眼中都係值果個價
再高都叫唔起
D英文睇落都幾無禮貌
civil點比呀大佬
首先IT佬嘅價值係咩先
fg價值又幾高?
勁果批早就ibank intern 比ibank hold住
再者fg嘅價值早就係cv擺哂出嚟
有咩intern 做過咩project
labor market好公道
唔是咁的
有好多勁人由於消息不對稱 係唔識走去FI搵水

例子:手巴
出現了 話自己勁人
Php8個match expression
echo match (8.0) {
  '8.0' => "Oh no!",
  8.0 => "This is what I expected",
};
//> This is what I expected

我求其用個dict literal唔好
手巴你係勁人 但又知FI 好搵
消息都唔係唔對稱啦
多圖=無圖
有圖=無圖
無圖=真係無圖
Fg個時唔知
大把人做十幾年野都唔知
但你講左出嚟
宜家fg人都知啦
請問react+spring boot,係咪直接react render spring boot個html
係 做壞規矩 屌佢
唔是咁的 有啲野唔係講一句就有information
唔通手巴賺夠 比人賺下咩 其實係手巴知道 屌完啲傻仔 大部分都仲係傻下傻下唔會為人工而返工
大家望下啲job ads都知 FI可以好高人工
但係唔做過係唔知 FI係可以屌你老母咁高人工
同埋最重要既 係入場券既information
你好易會overestimate左 然後因為唔夠edge就唔swing
個遊戲具體點玩 一定要落過場玩先知
即係搵到第一份FI 就前途光明?
手巴有冇得wfh
留意番 FI甚至IB都唔係要請勁人
可以咁講
同炒股一樣 炒到第一桶金就前途光明

Matthew 13:12
For whosoever hath, to him shall be given, and he shall have more abundance: but whosoever hath not, from him shall be taken away even that he hath.
Handbro 係勁嘅 記得睇住啲細嘅 😂🙏🏼🙏🏼
大家無興趣
細聲啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞