7k list 求評

838 回覆
6 Like 167 Dislike
其實你知唔知換8700都要轉底板 ,啱啦幫人清走7系啲舊貨,換粒7700就有你份,不過哎也,7700熱到傻,你預五百蚊買散熱啦,未見過咁傻嘅人
7千蚊砌部舊機
我知道 所以會連埋mb同ram一齊換

其實會換8700係因為早排有個scholar confirm咗
有閒錢做返upgrade
睇其他po見冇乜人用i9
自己又唔會超頻
所以先揀8700

至於點解唔係ryzen
其實就好似曼聯fans咁
無論費sir退休嗰陣時曼聯幾差都好 都一樣會撐
唔會因為其他隊捧杯而轉會

我明白ryzen打機真係好好多
就當係小小嘅執著

利申 唔係曼聯fans
打機i7>ryzen
不過有錢就上8700k啦 差300蚊就上到最top
比人抽足咁耐都上返水交代已經唔容易
樓主好大勇氣
唉算啦唔笑你

不過巴打們咁熱心幫你,到最後你竟然走去幫手清舊貨,所以我地先咁嬲

你咁執著錯唔晒,Intel打機係好啲,不過老實講差嗰1-2%效能,但amd價錢平又無咁熱

依家買Intel最on9之處係佢到今時今日CPU蓋底仲係用埋啲爛鬼散熱膏,為咗節散成本,搞到CPU咁熱,用家要用額外金錢去買靚嘅散熱,叫人唔好買Intel就係唔想再有人助長佢呢種行為
見到一路有新回覆以為仲係推緊post冇入到嚟
原來樓主上水了

人人都試過交學費嘅
我地都係笑你冇主見寧願出去信sales做水魚都唔信我地咁解姐

嚟緊換嘢記得嚟返問清楚先呀
可能會考慮吓8700k
或者睇睇開蓋嘅資料
睇吓有冇咩後遺症
再慢慢決定

多謝咁多位
買個頂CUP風泠頂得兩咀嫁(D15.R1)果D
不過講真啊 寧願二千蚊買粒Intel返仲要預開蓋,都唔肯用AMD,真係好反智

Intel心諗,吱下散熱膏都有人搶住買,分分鐘9代core都係要開蓋 到時就多得你班蛋散唔少
我就因為煙頭個死人唧牙膏嘅態度加溶斷事件而憤然轉會
順手求請教

前年暑假年砌
6700k (加左風冷&無超過頻)
Asus 1070 8gb oc dual
H170 pro
8Gb ram 2400 x2
120ssd

部機開pubg/gta 5 果時 個cpu總係會升到99%
但係又唔lag 好正常咁玩到 而且可以開埋其他game
請問咁樣係咪正常?

同埋近幾個月開始第一次開機run 啲野都好慢
尤其係網頁 咁係關部機定上網事?
因為唔restart 佢一直都會係咁慢
順手求請教

前年暑假年砌
6700k (加左風冷&無超過頻)
Asus 1070 8gb oc dual
H170 pro
8Gb ram 2400 x2
120ssd

部機開pubg/gta 5 果時 個cpu總係會升到99%
但係又唔lag 好正常咁玩到 而且可以開埋其他game
請問咁樣係咪正常?

同埋近幾個月開始第一次開機run 啲野都好慢
尤其係網頁 咁係關部機定上網事?
因為唔restart 佢一直都會係咁慢

gta5/pubg 食唔到4c8t 99%usage 架喎
我都唔知點解 但係cpu 長期係99%
好撚恐怖
就咁聽似中毒
係咪比人plant左d咩挖礦program呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞