7k list 求評

838 回覆
6 Like 167 Dislike
好慘 我諗就算沉左po
過多幾個月又會有人推返上黎bin
樓豬係咪冇再睇個post

柒撚到咁,佢應該直程唔敢再上連登
樓主
Sales

Err...唔該...我想砌機
哦 做咩㗎 幾錢budget
打機 7000蚊
咁就R5 1600+580啦 新返貨
amd??得唔得㗎
哦 咁i5 7500囉
Display 夠唔夠推㗎 我想開高啲畫質
咁轉1070囉 不過i5會bottleneck 喎
咁上i7 囉
你唔夠budget喎
咁有冇邊粒i5好啲
咁啦 轉i5 7600 冇乜人識用呢粒
哦 就咁啦
點解仲推緊呢個post
點解仲推緊呢個post

要日日推
點解仲推緊呢個post

要日日推

警惕世人
真心一問, 而家ryzen打機仲係差過i5, 買i5有乜問題?(我知打機外ryzen完勝)
1070+i5都開到4k或1440p高效, 1060未必得
gta5係最食cpu個幾隻game, 但其他game就算係witcher 3連g4560都做到60 fps

有無人指教下?
Two things are infinite

The universe

搵人接

and Human

冇人接,出圖算啦

樓主係人弓例外
on9無極限
真心一問, 而家ryzen打機仲係差過i5, 買i5有乜問題?(我知打機外ryzen完勝)
gta5係最食cpu個幾隻game, 但其他game就算係witcher 3連g4560都做到60 fps

有無人指教下?

買i5唔係問題
買7600唔係買7500就係問題喇
樓主下個月出糧放咗粒7600 換粒7700啦

有無人指教下?

買i5唔係問題

i5會成日100% load,會lag lag地,ryzen唔會 輸小小fps赢多核效能

有無人指教下?

買i5唔係問題

i5會成日100% load,會lag lag地,ryzen唔會 輸小小fps赢多核效能

witcher3好似好多人都話i5入城有frame drop
冇人推

有無人指教下?

笑死 d評測 ryzen無遊戲廠商改良之下輸三幾fps就比你班傻仔拎黎打飛機

有無人指教下?

笑死 d評測 ryzen無遊戲廠商改良之下輸三幾fps就比你班傻仔拎黎打飛機

依家Ryzen算係讓半臂,又未Optimize For Ryzen又未食到多核依家竟然為幾個fps打飛機
this on9 jai

有無人指教下?

依家Ryzen算係讓半臂,又未Optimize For Ryzen又未食到多核依家竟然為幾個fps打飛機

優化 Bios Ram compatibility 太把野未做到最好 使唔使咁攻擊Ryzen

有無人指教下?

優化 Bios Ram compatibility 太把野未做到最好 使唔使咁攻擊Ryzen

幫緊ryzen啦
其實睇一開波出ryzen d評測 同近期d評測都有分別
仲要ryzen近期咁熱門 大作絕對會為佢optimize
樓主真係好撚戇鳩
求評完真係乜鳩都唔理 咁開post嚟做乜鳩
樓主真係好撚戇鳩

你識唔識d朋友, 問得你野就=只係求你認同
樓主真係好撚戇鳩

你識唔識d朋友, 問得你野就=只係求你認同

我有依啲朋友我一定指住佢個頭嚟笑
每日都bin 好慘
無L用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞