有無巴絲用過factiv.hk嘅護膚品?(2)

191 回覆
19 Like 1 Dislike
有冇絲打夾factiv,單買一支b5唔夠免運
交收係中環優先 thanks
LM
有興趣
用咗大半個月b5之後都變到好敏感同埋有爆瘡
Dm佢地問下好啲 佢地會覆
絲打問左佢地點解會咁未?
屈臣氏應該有
好多地方都有求其百佳惠康嗰啲
絲你問左未,我用左兩日之後敏感,隻眼腫曬
其實我諗你地問完都唔會有咩答案
每個人既致感原唔同 你自己都唔知對入面有咩成份敏感
佢都唔會知
所以應該只會有啲好官腔既回答

敏感皮膚係咁 我之前試好多所謂天然 防敏 等等都敏感
Touchwood 今次試factiv 無

我覺得你宜家睇醫生睇返好先
夠膽既話 過一排皮膚好返再試過 睇下係咪真係對佢敏感
無問到呀 因為我都覺得佢哋會好官腔咁答
之後我都比咗另一個frd用 佢都用咗2日就敏感 但見好多人都話無事 所以可能真係人夾人
外油內乾應該用咩好
戴左口罩之後多左好多暗粒 t字位都會有出油
但係屋企塊面就有啲乾
會買枝b5 但唔知配b310 定 b complex 好
混油肌冬天買唔買埋b-complex好

已入手b5 b310
有冇人用過佢個c3p1好唔好用
400幾蚊唔知試唔試好
追上個post 見有人有講
用緊,覺得幾潤,我習慣會加埋油搽上面,但係如果嗰排敏感就未必夠潤

乾加敏感肌,一乾就敏感
佢隻EAA20幾好用 有無人知呢啲美白精華可唔可以長期用
用開佢枝HA3+B5,最近先又買咗2枝
秋冬呢啲天氣用真係唔錯
之前都有買過佢枝PHA2爽膚水就無咩特別
用ontau Express,速度都比我想像中快
12月2號落單,7號就有得拎 (中間隔左個週末的),
之前追post見有人好耐之前用傘兵,話要個幾兩個星期先有得拎。
不過我唔趕住用,所以等幾耐都唔介意

第一次幫襯factiv,買左枝EAA精華。
追post個陣見有一兩個巴絲話用完好似有D敏感,本身我都有D驚,
但岩先用左一次,暫時塊面冇痕冇痛,咁應該冇事啦
用幾日之後再上來update下,暫時感覺唔錯,
佢質地算係輕薄,吸收得好快,我用2/3 pump就夠搽一塊面

利申:本身用開estee lauder的精華。皮膚冇咩特別問題,唔乾唔油,化妝可以全日唔補妝都唔會點出油 (天氣最熱個排就唔得啦)
前後買過幾次factiv

RP5 爽膚水 冬天好保濕又唔油好好用! 用完會回購
EAA 精華 已回購2次! 價錢合理又好用
B310 + NAG 精華 對額頭下巴d暗粒好似冇咩用

B-complex 之前夏天買 冇咩用 作為一支lotion佢係0保濕 (買嘅係新版配方)
C3P1 冬天用幾好 好保濕 (差唔多價位其實好多選擇 純粹支持本地品牌)

利申: 混油肌
絲打用B complex嗰陣d暗瘡同痘印問題有無好到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞