[10月經典神作回歸] 寒蟬鳴泣之時 業 (15) 魅音gogogo

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
睇完四五集,諗緊
建議睇舊版一次,就會答晒你呢度所有疑點~ 如果沒睇舊版唔明好正常
你覺得今次係咪都係到魅音發病?
cut op ed一集應該都唔夠時間做
樓豬開分身
今集已經開始無op預視到後面解篇會好多資訊高潮不斷可能好似re0咁12集得3,4集有oped
應該24集跟住接海貓再出寒蟬解
睇咗舊版先一定唔會後悔
最後一集都唔話整第二季嘅話就冇乜機會
可能真係一季講晒 信龍7 唔怕
而家寒蟬仲邊會有人識 唔似以前咁受歡迎啦
聽講話經費突然多咗好多先整
係海腦做衰咗
根據慣例連後綴都改埋應該都係24集完,龍7今次係收到風要動畫化先寫新劇本,照計係按住24集嘅長度度身定做,應該係無問題只係驚會唔會為咗故事完整降低咗揭曉嘅震撼程度
預計如果最後會link少少海貓嘅話應該會係最後一集臨尾放個海貓teaser,直接宣佈海貓重製就太奢侈,應該會睇反應先真係決定
佢似抽3篇 最受歡迎嘅問題 做上半 下半做返解 咁應該可以睇多次皆殺
我就覺得唔會再有皆殺,因為舊版皆殺其實係救沙都子多過解謎重要程度無目明罪滅咁高,你見舊版觀眾問得最多問題嘅都係祟殺篇就知其實皆殺篇係無咩解過謎。同埋皆殺本身舊版已經佔咗成5/6集,係得翻11集嘅情況下應該唔會做。真係要簡嘅目明篇仲精彩,其中順便解埋祟殺啲謎嘅話反而大機會不過經過鬼騙篇都幾肯定棉騙祟騙都會大改(甚至唔知下一篇係咪真係祟騙),唔知會唔會有目明篇咁精彩
無得睇沙都魚仲有咩意義
根據ed畫面肯定有戲份起碼比阿叔虐待個part一定有
にに
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞