[10月經典神作回歸] 寒蟬鳴泣之時 業 (15) 魅音gogogo

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
冇左
睇沙都魚唔順眼

我都講唔通點解
引致兩隻蘿莉死嘅clue太少 好難估
又準備跣鳩K1
梨花:我....係咪又死咗呀...?羽入....
姐係...我又要重複嚟過依個昭和58年嘅6月?
羽入...話我知吖...究竟點解我又要輪迴過?

羽入:對唔住呀...依家嘅我...咩都答唔到你...

梨花:吓!?咩叫答唔到我!?一直以嚟我都係因為你嘅力量,所以我先可以每次死完又再嚟過,唔係咩!?

羽入:...你擺脫咗以前嘅輪迴嗰時...梨花你終於可以過翻似翻一個人嘅生活,我就離開咗人間,陷入咗沉睡之中
由嗰刻開始...我可以幫你由頭嚟過嘅嗰個力量...應該消失咗至係...
所以...點解會變成依家咁...依家嘅我真係完全唔知...

梨花:咁樣算係點呀!?咁啱啱嗰個世界呢?
我輪迴嘅100年入面,發生啲咁嘅事嘅世界之前從來都冇!
嗰個碎片嘅世界本來應該係k1疑神疑鬼,之後殺咗禮奈同魅音!所以我已經同k1講咗懷疑嘅唔應該係禮奈,而係佢自己!
但係最終慘劇都係發生咗...連我都比人殺埋!
求吓你...乜嘢都好...如果你知道乜嘢求吓你話比我知...
我已經唔想再繼續咁樣比人殺啦.....
已經發生咗好多次...好多次...好多次...
唔通100年仲唔夠咩....

羽入:梨花...真係好對唔住...

梨花:好,冇所謂
依家嘅我同嗰個 ‘乜嘢都唔知,單純只係靠運氣’嘅時候唔同
我會企起身,面對依個命運
只要我同朋友一齊嘅話,一定可以打破佢

羽入:梨花之前已經打破過一次,你一定可以再戰勝佢架

梨花:我一定會,攞返我地贏咗嗰個未來
唔再笑梨花啦
梨花咁撚慘 仲日日笑鳩梨花
你個良心仲過得去咩
另thx 華田巴打
唔再笑啦
樓豬都成日笑梨花
睇完今集漫畫唔會再笑佢
兩隻loli嘅死暫時都冇嘢可以推理到
等等先
咁今次邊個發動輪回既力量
依個就應該真係關海貓事
真係諗唔到海貓以外有咩人
一係就係梨花自己既力量

真係唔好再笑梨花
仲有就係呢份力量唔係羽入既話
咁佢個記憶繼承又會唔會好似舊時咁記d唔記d
我唔會罷休的

梨花今次都係唔知鬼騙係邊個殺咗佢,只係知自己比人殺咗
不過已經可以排除咗佢自隊load save依個可能性
可能佢同沙都魚L5左
係樓主你笑佢太有自信
如果又係唔完全繼承
仲要冇羽入幫手咁仲難過上隻wo
後悔了
係咪每輪迴一次,就會創造一個新平行世界
而舊世界仍然平行存在?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞