唔好再係ig店買bagel

503 回覆
1183 Like 31 Dislike
討論下姐 我錯我錯
咁點解釋佢d 冬甩係會叫返冬甩唔係統一叫波堤

因為佢創立個時就係用依隻野
而隻野仲紅過佢啲donut marketing黎講咪要繼續用個名
我都係估 無意罵戰 實情係點要問番間公司先知

Mister Donut在日本的代言肖像「波堤獅」,其實就是自該店招牌甜甜圈或集點送等行銷策略吸引消費者。
波堤甜甜圈,因此有“波堤獅“的暱稱。波堤獅光靠「卡哇依」的造型,早已在日本紅翻天,日本Mister Donut為其開發周邊商品,除人氣最旺的波堤獅外,還有多拿滋鼬鼠等玩偶,並有撲克牌、旋轉咖啡杯玩偶、手機吊飾、化妝小鏡、微波盒等衍生商品,並搭配門市販賣、刮刮樂「蜜糖波堤」外型元素取材,黃橙橙的獅身,頭上再套上像極鬃毛的蜜糖
波堤獅唔係創立個陣就有,係後來出波堤先創立
Mr donut係1971年開

波堤:
2003 年最新登場 QQ 口感的甜甜圈-波堤系列,是 Mister Donut 全新開發的口感,
除了既有的酥脆、清爽或鬆軟口感的甜甜圈外,另外開發出像麻糬般的 QQ 口感。
一直以來,抱持著要讓顧客品嚐到感動的幸福滋味態度,對商品的開發,至今依然持續著。
睇黎巴打好熱愛佢地既產品 咁應該你岩
因為我係台灣食過 覺得普通冬甩差唔多 唔知有咩特別
所以先覺得係marketing 手段黎 改改個樣同名又多左人買
可以睇返下面個段,
因為想有新口感,所以先有波堤既出現

其實我從來唔好飽餅,不過老婆好鍾意,去親旅行都要買
依家去唔到想自己整比佢食,
只係大家討論下就尋真咁解
老婆真幸福
你係ig問佢佢應該會秒覆你點整 樓主幾好人的
因為我新手黎都問過佢唔少問題
我都係第一眼就留意到對手
我都未有時間研究
但我見到銅鑼灣有間野同埋donki都有 你可以買住比老婆先
oiccccc 有機會俾樓主睇下
thank you
有咩好j
多謝樓主教學,除咗個爐大火搞到燶咗個面
入面超煙韌,好好食,聽日開始大量生產。
記得睇火
有唔明隨時影相問我
聽日再整,我個爐最大220度,
我今次係220度10分鐘,200度10分鐘。
聽日試下220度8分鐘,200度8分鐘。
你試吓220 10分鐘 因為開頭要高溫先會升高啲
之後轉190焗到上色
好撚正咁
真係正

整緊個黑祼麥bagel
整咗好多年lu
從來冇出去買過

剛剛 shape 完
等拎去烚

好靚仔

格bagel

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞