邊到學電單車好?

146 回覆
3 Like 14 Dislike
其實我考完都無錢買車,26都養唔起,但覺得學左無壞所以46,26都學左先
阿sir點都帶你行一次!
同埋天光道夜晚學…好多師兄一齊學,跟住行都得( 多數都要跟…因為燈位實塞住幾部)
再唔係係自己報個間駕校拎車時…問下其他師兄練咩,join埋得唔得!
睇黎個個跟完佢學都話佢呃錢
咁都好D, 我怕起街練然後練練下反車唔知點算, 其實學26係咪都好多人反車?
全方位,真係教你點先安全揸26,不過可能會俾人拍片上youtube
你想講 跌車 定 反車? 反車係未指 cup車? (後轆向前反轉架車?)
練8字既地方,跌車就實會有
其實都係為左想考到牌,安唔安全之後等考到先理
應該係跌車 即係轉彎反車,咁如果架車整到花左洗唔洗賠..
香港考車真係痴撚線,排期又排鬼死咁耐。考試學車學埋啲嘢又係學壞手勢,只不過喺度做戲。
間間唔同…唔知你報個間會點! 到時導師堂問下
聽過跌爛倒後鏡…要比1-2百蚊!
同埋有d駕校…車身有保護架 ! (跌車,都無易整花)
其實你報得新觀 (都係駕院旗下) 一定係sell服務!
到時有咩唔清楚問阿sir…佢都會答!
之前強制 駕院d …阿sir miss 都好肯答

同埋你練習姐…feel到就跌車,咪即時禁哂踩哂
Brake落哂兩隻腳撐住囉! (夠腳長就無咩擔心)
如果真係太突發…點都要扔車,最緊要人無事!
其實係咪操車嗰陣係冇師傅睇住?

由你喺租車嗰度拎架車到去到試場操車都要自己揸?

咁咪好得人驚下如果你技術唔夠好嘅話
而家升到咁貴?
定補好多鐘?
而家補鐘駛唔駛600蚊一節?
師父唔會理你架
除非你比錢1對1囉

強制試前都係包3堂比你學下基本操控
強制試就考下兜左兜右同30km/h左右嘅急煞
你pass到強制試其實係街任行架啦

所以,驚真係唔好學
由奇係肥左又要排多半年-1年,到時咩都唔記得晒又重新學再俾人呃過錢
你咁講我覺得好似報錯左咁,服務我又唔介意佢好唔好,最緊要正常有架車俾我練多D就得,早知真係睇多D搵D平D先報都無咁肉痛
1take都2皮
正常唔使 有保險
尋日報完沙駕 都要出年 7月20 先考強制
條友話觀駕 要到出年11月先有得考..係咪真?
唔係掛要1年後先.. 我仲未去門市搞阿佢咩都未講
新觀駕都係meg 其下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞