濕尻港女帶寵物入酒店仲要屌番酒店人

649 回覆
3792 Like 27 Dislike
下話, 你又知我冇出過國 洗唔洗帶你走轉英國
唔該
明哂
好簡單, 你上連結登ig 呢d social media打字係咪打書面語? 如果係嘅話你要執人英文我覺得ok

但你又唔係喎, 打字用廣東話語句嘅話咁你同佢有咩分別

姐係我自己ig 打chinglish係比自己audience/fd 睇, 你睇唔明or 睇得辛苦係你問題, 本身又唔係打比你睇

利申: 唔係撐條女嘅行為
佢賣緊廣告喎ching, 你肯定佢既受眾係自己fd咁簡單?
不過我本身只係想話佢既行為 英文係其次
咁英文咪當笑話睇囉 你地唔洗咁進擊既
以家佢嘅英文係連口語都不如...
你同朋友講野都應該講得人明先得
唔係要執佢grammer 但係只少要人睇得明佢講咩lol

你唔撐但係你同佢溝通到lol 不如你用你嘅語言勸下佢啦
連登仔:學語文唔好怕錯
都係連登仔:
原來又係藍絲

終於用返中文,睇得明了
支那雞
一早用中文咪幾好
btw佢死都要用返幾個字講英文
staff, check out
好似除左導盲犬都唔比帶,條友真係唔識架喎
話人捉grammar果堆係太大愛定護主
而家唔係雞蛋裡挑骨頭 捉佢漏個s 用錯tense 之類
條女d 英文直頭令人解讀上有困難
要花幾倍時間 反覆望幾次先明明地佢講咩

再者 我唔覺得佢係抱住學習 練習既心態去用英文
單純係覺得用英文扮臭閪tone同人嘈會強勢d 道理係自己果邊咁
係咁有心學同用 又唔見佢其他post 或者賣廣告果陣用
哇 一方面親中 一方面打曬英文咁
算唔算犯左國安法
係藍天使 唔係港女
繼左眼去右眼搭 Uber 要 500 蚊之後,又學多一句
你帶刺蝟,其他人係咪可以帶鯊魚
Baby shark
我真係想知除左導盲犬之外咩酒店可以帶動物入去,應該常識黎啦下嘛
支那婆 收啦 ig點解仲有人like
你冇睇過人地既policy唔緊要
酒店職員咪同你講
人地講完你仲撐咪做多咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞