濕尻港女帶寵物入酒店仲要屌番酒店人

649 回覆
3792 Like 27 Dislike
下我中學大學阿sir miss prof成日問我what's the problem? 睇黎佢地應該唔係英國人
同埋問我do u hv a problem with 邊個邊個
英文文法錯到9彩 睇到一半尷尬到睇唔落 好唔知醜 字又唔識寫又八婆
其實已經寫咗除導盲犬外所有動物一律禁止進入
咁依家住邊?
識中文唔用唔緊要,人有自由
唔識英文夾硬用先係問題
部分英國人懶posh啫
就唔係話一用親problem就唔係英國人
巴打知唔知佢香港長大定大陸落黎?
其實啲刺蝟係夜行動物對聲又敏感
日光日白帶佢周圍走真係好咩

即係半夜比人叫落街跑步咁
Hedgehog → Hog
夾硬話佢係簡稱都仲講得通嘅

要講嘅,話佢一句多過一個動詞好過

❌ So ask me don't take my hog out
✅ So they ask me not to bring my hog along

❌ If they say animals are not allowed is fine
✅ If they say animals are not allowed, it's fine
港燦咪支那種
啲光影咁樣,好難影到冇波姐
無錯 正如如果有人係返工要用英文或者去旅行問路 你真係有必要用但同盡左力講 咁錯哂grammar 我唔會笑 應該都無咩人咁衰去笑 因為人地有需要講英文 咁反而會覺得錯咪錯 大家明白咪得 除非份工寫錯文法會影響公司形象 個d另講

但佢呢個情況係無自知之明 又要跟人哋用英文 但連最基本的文法都錯到9彩 咁有人笑你都正常啦 就好似你打扮如果勁差但你又覺得自己係女神日日post相 咁係 你有自由扮靚影相 但一定大把人覺得你做乜鳩

同埋佢英文真係完全係香港式逐隻字翻譯過去
唔係錯少少
臭雞
另一半話either
所以係兩個都用既,冇分

擺明樓主就係酒店啲人啦
咁撚柒都做到kol?
英文又1999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞