milet 新歌「Who I Am」

977 回覆
147 Like 6 Dislike
好明顯自己唱完都唔滿意
希望唔好係紅白搞到佢太大壓力
應該係喉嚨唔舒服?
之前唱都無問題
明明上次上ms又係唱who i am好正架
以我好唔專業地睇,我覺得佢今日把聲唔算太健康,然後可能加上佢又緊張呢

小事來姐,希望佢自己都唔好咁唔開心啦
不過好似真係好少見佢咁灰
uru都唔錯啊
點解我覺得冇咩嘢 同埋呢首歌都幾蝦人唱 冇翻咁上下氣都唱唔掂
唔係啊 自己開ac買 用集運
唱完冇笑
但我以一個少少音樂人專業少少咁講
who I am佢好多時太用力唱 chorus冇咩野
但一唱完chorus之後嗰幾句好多時都flat咗
太用力唱完之後好容易唔夠support就會出事
同埋首歌最難唱就係一開頭嗰幾句同後面chorus清唱嗰段, 冇bgm就要兼顧埋拍子 如果第一個字錯key就好難救, 後段仲要爆住清唱要就埋本身個groove
結論:好想搵人叫佢唱呢d歌唔好太用力唱
不過真係好小問題啫 唔夠氣音準唔穩
佢之前訪問話練緊邊跑邊唱 應該冇事既
online live 唱grab the air應該係唱得最好既一次 冇瑕疵
啱啱凌晨再唱多次who i am d狀態返晒嚟
果然真係一時失手 MS似緊張未開聲咁
唱得放咗 冇唱得咁用力即刻準返晒
應該僅次於online live嗰次
feel到佢唱完終於滿意返
岩岩睇咗佢凌晨個live
我覺得整體來講尋日兩次live都冇以前咁用力
我同意呢個係好事來,因為真係唔需要咁辛苦
而好明顯凌晨個場佢輕鬆好多,super live個陣成個人好繃緊

online live表現好啲都正常,畢竟係佢自己既set,production crew一定肯幫佢多啲

overall尋日冇乜野既,事實上就算佢上台淨係講屌你老母屌足兩個鐘,我都會想入場睇
好想睇佢嬲同喊
咪咁變態啦,佢尋日咪嬲豬囉
嬲豬黑面好正
上咗兩次喇喎
31號壓軸推出啊清
第一次係MS唱who i am, 完場咪眼濕濕囉
喊都咁靚
演唱會眼紅紅眼濕濕好cute
我都幾鍾意睇女仔喊
清 留意咗你一排 法國你好𠹌癲下
例如呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞