milet 新歌「Who I Am」

977 回覆
147 Like 6 Dislike
靚呀
我嗰件應該早幾日就攞得 不過想等埋其他野先一齊攞
我用代購買的
見到有隻prover連海報 不過比唔到錢
樂天?
yes, 但最好send個msg問下間舖係咪真係有
白色驚整污糟,唔敢著
上次greenlight 黑色嗰件呢排成日著
一食野我就會補件外套擋住
新人lm
聽完The Home Take就停唔到手
啲mv好變態
睇幾多次都好都係掛住睇聽唔到聲咁樣
milet san做我老婆啦
就算你會食煙飲酒講粗口唔鍾意小朋友唔鍾意動物冇愛心唔會扶阿婆過馬路同埋會推人落樓梯我都唔會介意傢
加多樣女仔最鍾意嘅3日唔洗頭
你冷靜少少先

btw 覺得另一半唔鐘意小朋友完全冇問題
我鐘意佢啲live version多過studio version,感覺人性化一啲(除咗us,呢首之前畀佢洗腦洗太勁

其實我諗唔止milet,我覺得呢家大部分主流label做既歌都quantized得好勁
唔係話咁做唔得,但係整出來啲歌好易有罐頭味,首歌好多時都唔會太突出

純粹我主觀角度睇啦,始終百貨應百客
樓上個高達清好𠹌癲
我自己就冇話特別鍾意live ver或者studio ver,通常聽咩version都係睇心情,不過milet唱嘅話我就覺得咩version都一樣咁正
我都鍾意睇佢唱live多啲
佢唱live真係睇得出佢係好投入,好似入咗自己嘅世界咁,唱完每首歌都要幾秒出返嚟現實

其實主流做歌真係會執得好勁,已經係全世界都係咁
睇過條youtube鬧西方啲rock對拍子對到齊哂,完全無哂人果種feel
佢每次唱us都笑得好甜
有冇youtube片link
係咪呢條片
https://youtu.be/AFaRIW-wZlw

可能我個人傳統啲,我唔太鐘意太多programming既歌
不過我心目中都有啲專玩電音既愛隊
我都係鐘意傳統啲不過如過mix得好嘅話我都ok的 好似bmth嗰啲我覺得都唔錯
非常少聽bmth,但係我覺得Sempiternal寫得幾好
但係舊fans應該唔太鐘意呢隻碟同之後既任何野
就算佢講粗口,你都覺得佢得意架啦,起碼高達巴打一定係咁諗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞