點解話空姐係飛雞唔得,話社工係社畜,教師係教畜,的士司機係的士狗,傳銷保險係雞,警察係狗就得?

314 回覆
136 Like 484 Dislike
咁啫係叫社畜叫教畜叫it狗傳銷雞美容保險雞,飛曱甴懲教狗 都唔得 明白晒
重有,我唔撚係厚德邨,你先係積口德嗰個
5毛右死全家
祝你早日仆街死
咁你係屌緊打壓義士嘅警察係黑警
定屌晒成個職業係狗係黑警
你出去其他連登post睇睇
幾多人話係女人就係雞
你為左要贏個討論 就想否認我呢句statement
「警察呢個職業 絕大部分都係壞人」
係咪要入警署做問卷?問心過左成一年你覺得我呢個statement係無客觀例證 但你覺得主觀有錯?
話空姐係飛雞變咗做五毛要仆街死
所以呢?係全部都唔講得定淨係飛雞唔得?
咁泰國抗爭關唔關我地事?
全世界反抗極權嘅都喺手足
有無問題?
同埋64對抗嘅極權 香港人對坑嘅係同一個
支持有無問題?
鳩下鳩下咁
有幾多保險從業員開過床單 你又知?客觀例證?主觀判斷?保險雞就叫得飛雞就唔得?警察係狗空姐唔可以係雞?咩道理
全部
除非你有真憑實據證明某一個係飛雞
就只話嗰個係飛雞
唔係一個係飛雞
就話哂成行都係飛機
咁講主觀你入黎回覆做咩

班人都係講緊自己主觀睇法=飛雞姐
到底連登有幾多國泰員工
唔指明道姓就鬧人黑警死全家既都係仆街
我前文已經指出污名化某種職業做狗 係指斥果種行業既厭惡性 好似IT狗 工程狗 保險狗

污名化某種職業係雞 好似保險雞 美容雞 都係因為行業中一小撮人 而用雞代表所有人 咁樣係不正確

你答左問題先:
你厚德村村民如果有一個人賣身 我可唔可以話你成村都係做雞?
咁熱狗都係手足,不反了
依個係我有少少表達不當
應該係打 「鳩射TG影響市民等行為」

以721為例
坐喺office 睇到CCTV 元朗站打人打到七彩都唔派人幫手嘅
嗰啲咪黑警
所以咪叫你地唔好用主觀睇法就叫人係妓女囉 我都係想指出你地咁樣主觀係對好多人不尊重姐
依家開返個ac補鑊ok?

唔好再笑我地其他職業
唔撚準話黑警
係警察叔叔
本人認為除咗驚察係狗之外 其他都唔ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞