50cent: 62%税?痴撚線咩 都係投侵啦

256 回覆
610 Like 10 Dislike
其實無錯
Trump嘅personality 唔係重點亦唔係佢concerns
而家Biden 出嚟啲policy就係弱智
legend rapper...
班activists 都冇工返100%稅都唔關佢事㗎啦
I'll take you to the candy shop
I'll let you lick the lollipop
Biden 提出要剷走侵個稅制
同打口術收富人稅
左仔心底裡都係鐘意鬥富豪

中產收入係未搵到有咩野變動,
隨時又係被劏去cover 生豬咁生嘅低收入家庭
because looting matters
問題係Biden自己都係有錢
點解佢唔共產自己先
我唔識咁多. 大約幾多%?
真係62%咁痴線?人工打四折喎,想像唔到
唔怪得藍州咁多BLM
咁高稅,又有槍,又有伴
真係隨時會 burn loot murder
google人工一年20萬usd

20萬 x0.38 =7.6萬USD/annual
實際得返4.94萬hk/mo
looting 收入免稅免責
tax番班猶太亞裔富貴
另類排除異己
PROGRESSIVE TAX 啊你以為直接扣62%啊?
入面D人話高過400K先係咁
under果D都係normal tax rate
但當然都有問題
點解搵得錢多就要俾多D?
美國五毛撐侵
民屎党想迫d投佢嘅人去紅州
咁就將低稅紅州自動變埋藍.....
絕到呢
放心喇,呢班人最偽善,如果拜登真係玩60%稅,侵係話減稅,咁有返工果班白左自然識轉邊,反正不記名,咪把口繼續屌侵囉
19cent
左膠真係冇撚腦
Tax rate講到好似淨係針對佢自己咁
大佬,關好多人事架喎咁都算personal wealth over health of the nation
連登仔一講同支共有關嘅野就會其他常理都hang 哂機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞