法國足球雜誌公佈哂各位置最佳十一人候選名單

697 回覆
84 Like 75 Dislike
比亞荷夫 奇連士文
高路斯都係算把啦
其實小白就係冇速度都過到人呢下癲
講過人效率佢當年佢都top 5咁濟 計頂級聯賽
唔覺得比亞荷夫好過高路斯
講個人能力,高路斯戰術執力強、可以做中鋒輔鋒、而且國家隊表現好穩定好長青
講球隊榮譽,高路斯絕對好過比亞荷夫
單講頭槌強就肯定比亞荷夫勁過高路斯
點解會有享利
手球狗
得阿狗先會吹捧佢
阿古獸>>>>>>>>>>>享利
防中無史高斯
高路斯全面好多 其實好多人講高路斯得分能力 但忽略高路斯舖路搭橋嘅能力
小白基本上係西班牙歷史第一人
問題zidane有遠射 頭鎚 仲有小小罰球
同zidane直線係雷哥 古迪果皮
小白有左右腳 zidane搓波都歷史第一人
完全照佢每一格個陣容咁揀 即3-4-3
耶辛 (現代龍門第一人)
阿爾拔圖(巴西隊史最強右閘隊長 強化版Cafu)
碧根鮑華(德國隊史上無疑問第一人凱撒大帝)
范察堤(意大利偉大左後衛第一人)
防中:馬圖斯 (碧根鮑華後德國就到佢 有領導攻守全能中場)
其餘一個好難揀要守既有泰簡拿 列卡特
攻強d 就拼圖王 Xavi 不過Didi 擺防中?
攻中:比利 (足球史上公認第一球王)
迪史提芬奴 (皇馬隊史上第一)
不過正前鋒應該係普斯卡斯
佢當左進攻中場計既話
所以揀大哨(外星人)或告魯夫(荷蘭史上第一)
左右翼 C朗
美斯 唔多講 古人d 波好睇過佢地 不過真心已經超越左
佐治貝斯 李維連奴等
泰簡拿先係法國球迷第一代叻架
可以一人掃晒成個中場既防中代表作
地位一定高過馬基同簡迪
因為之後既都只係泰簡拿既複製品
無屁馬
冇老馬
但小白carry到一隊波 沙維有小小難
無錯
如果1011疤被譽為史上其中一隊最勁
加埋西班牙08-12嘅統治程度
身為大腦嘅沙維歷史地位其實偏低
點揀都有人唔滿意二十個揀得兩個
英撚獌夠話要卜比Sir
現代撚又話要拖丹 小白
球王比利呢4隻字影響力係大過老馬
加上本身就算後生時私生活極唔檢點 癲峰時期比好多偉大級球王短
當然盤傳扭得上面係80年代世一
但唔鍾意佢死左腳 又矮唔得呀
法國佬揀啲防中全部都攻擊力高,真係冇純粹防守中場,90年代最強防中你戴維斯、韋拉、馬機都唔會揀派路啦,派路都唔係典型防中,要拍加度素先做到野。哥狗90年代廢到咁都選到,講真講球員能力君子都完勝佢啦。

然後將堆中鋒古人推哂落OM 但柏金告魯夫係CF小花丙朗都要放左右解決CF人多問題

一堆古人但冇梅亞查、羅斯、利華
法國佬唔敢放柏天尼

至於高路斯90-10排top 10都未必排到佢啦
世界盃係重要,入球紀錄係重要,但唔係齋睇世界盃嘛齋德國前鋒內戰高路斯都實輸武勒同金轟奇哥啦

你睇個榜大部分都係世界杯冠軍主力 尼斯達一大賽就傷注定輸俾大簡。

我覺得夠膽放托迪 君子係真係想俾啲掌聲法國佬
因為現代足球變撚左生意冇左好多人情味啲人成日只會提佢哋忠臣,但唔諗下呢2個人如果轉會真係好有可能贏到好多好多獎杯,所以佢兩個擺明陪跑我都覺得係抵俾掌聲
但沙維同樣得益於tiki taka
離開tiki taka能力未必比得上派路
同沙維控制中場能力不弱於xavi
施丹同小白入球能力真係海軍鬥水兵
施丹意甲 西甲每季平均都係6球左右
真係勁嗰啲攻中...e.g. 林柏特同施丹比都高下立見
遠射勁多數係球王片睇返嚟

同埋另一樣嘢
小白勁在stability 10場有8場有態
施丹...
咁施丹打得靠後好多反而費高企前小小
大哨 魯爾
費高
Zidane beckham

我記得皇馬大概咁放

打部分時間梳理中場
Zidane 係最後兩年整臭個朵
法國佬揀啲防中全部都攻擊力高,真係冇純粹防守中場,90年代最強防中你戴維斯、韋拉、馬機都唔會揀派路啦,派路都唔係典型防中,要拍加度素先做到野。哥狗90年代廢到咁都選到,講真講球員能力君子都完勝佢啦。

然後將堆中鋒古人推哂落OM 但柏金告魯夫係CF小花丙朗都要放左右解決CF人多問題

一堆古人但冇梅亞查、羅斯、利華
法國佬唔敢放柏天尼又推落OM

至於高路斯90-10排top 10都未必排到佢啦
世界盃係重要,入球紀錄係重要,但唔係齋睇世界盃嘛齋德國前鋒內戰高路斯都實輸武勒同金轟奇哥啦

你睇個榜大部分都係世界杯冠軍主力 尼斯達一大賽就傷注定輸俾大簡。

我覺得夠膽放托迪 君子係真係想俾啲掌聲法國佬
因為現代足球變撚左生意冇左好多人情味啲人成日只會提佢哋忠臣,但唔諗下呢2個人如果轉會真係好有可能贏到好多好多獎杯,所以佢兩個擺明陪跑我都覺得係抵俾掌聲
純粹自己個人喜好

Ronaldinho Ronaldo CR7
Inietsa Essien Modric
Cole Maldini Nesta Lahm
Nuer

Sub: Suarez, Robben, Xavi, KDB, Alves, Ferdinand, Buffon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞