法國足球雜誌公佈哂各位置最佳十一人候選名單

697 回覆
84 Like 75 Dislike
卡卡都冇
龍門位應該一係耶辛 一係neuer
左閘就多數馬甸尼啦
中堅 碧根就入梗啦 另一個位應該都係意甲班清道夫之爭
頂多加埋森馬搞局
右閘真係唔識
防中馬圖斯基本上係9成
攻中就老馬同比利 如果有多個位就比zidane
左右翼就兩個痴線佬冇走雞
中鋒就多數告魯夫 朗拿度都有小小機會
耶辛
卡富 碧根鮑華 馬隊
馬勒當拿 沙維 馬圖斯 比利
美斯 告魯夫 c朗
fifa 21 冇Beckenbauer
唔好意思
我淨係記得馬干俾巴爾完爆三鑊
喺同一場
或者全攻型

Neuer
Cafu Ramos Carlos
Pele Ronaldino Maradona
C.Ron Messi Rivaldo
Ronaldo

攻晒上去
你呢個全攻型真係全攻型嚟
11個都攻cls
純防中打法應該放Rijkaard / Matthaus
不過覺得呢兩條友人氣唔高

Xavi 其實唔錯, 不過非西班牙/巴塞fans 未必鍾意佢

Pirlo 話晒打過晒意大利三大球會, AC/祖記都應該入Best 11, 睇過news 話佢係其中一個改變歷史足球既人, 加上都算近代, DM唯有揀佢

其實人氣計放Zidane 應該更加合理, 但我每個位都最少揀一個, OM兩個位好難讓比佢
佢有無講邊個位會選多過1個?
Lahm由出道勁到退役
打左右閘都top
Alves 冇咁早成名同lahm較為攻守兼備
大家都5次入選最佳11人
Lahm多一個world cup
所以選lahm好合理
其實拿姆同丹尼爾真係好近
只係風格唔同所以好難分高下

但一個有入選一個冇入選就怪咗啲
韋拉都冇呀連
Matthus以核心身份同球隊第一人身份拎世盃
加上第一屈世足得主 呢班人入面好似得佢一個拎過世足
應該好難有人爭得過佢
另一個位就xavi 列卡特之爭
冇尼少 可信性大減
馬圖斯氣袋又鐵血隊長
好彩無雲迪克咋 唔係我笑得仲大聲
邊個
唔撚夠料同攻中果班爭,又要應付利迷人多比返個位比佢,就夾硬放佢喺防中,問心防中位你會揀佢定揀馬基列尼簡迪呢d球員呀,好撚肉酸囉法國足球雜誌
其實呢啲真係好難揀

揀個長期70分 突然有兩季90分嘅好
定係揀個連續十季80分嘅好?

揀個贏哂世盃歐聯嘅60分好
定係揀個冇袋過盃嘅80分好?

你話揀個keep住十年80分嘅
但佢踢足十年都未去過90嗰個最fit嘅水平

你話揀個cv靚嘅
但因為咁就令佢喺最佳陣容入面排得高過其他仲佳過佢嘅人 又好唔make sense

唔好話每個球迷有唔同準則
連我自己揀 自己有時都唔識揀
朗拿度拍埋邊個度都會夠抽
Matthaus 人氣我有D保留
睇花邊新聞話利沙拉素當年係拜仁隊打柒佢, 其他隊友幫利沙拉素夾錢俾罰款 (提外話: 我覺得利沙拉素值得入LB 候選)
90世界杯決賽PK 冇信心射讓俾人
99 ucl 輸左, 01 贏返好多人最開心係佢冇份 (96 歐國杯都冇份)
睇佢退休後咁多年都唔算撈得好, 人氣好極有限
早十幾年有個類似選舉, 仍好似選CB 輸比哥斯達古達

如果揀一個全面型DM 落場我揀Matthaus, 估人氣高我揀Pirlo
其實拎d咁鬼舊既球員一齊評有咩好評
依家仲有邊個睇過佢地踢波 呀伯呀婆都唔記得啦
沙維 小白 布斯基斯
美斯 丹尼爾艾維斯

半隊6冠巴塞
+c朗,前鋒兩個球王是但揀一個

龍門紐亞。 剩低幾個位冇所謂啦。左閘比較鍾意馬甸尼同埋卡富
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞