法國足球雜誌公佈哂各位置最佳十一人候選名單

697 回覆
84 Like 75 Dislike

龍門:
有三位候選人係近代守門員
紐亞、卡斯拿斯同永遠的年輕人保方
勉強計埋雲達沙有四位
但未見到幾年前某隊球迷吹到當今最強龍門迪基亞
但我覺得施治值得入圍。

右閘:
接近全部都係上一代球員
有鼎鼎大名嘅卡富
近代嘅只有拜仁隊短拿姆。

中堅:
全部都係出名嘅球員。即使係上世紀球員,而家球迷都一定聽過佢哋大名。
值得一提,英超球迷近十年最愛吹捧嘅泰利同里奧費迪南皆名落孫山,當然某位近年「史上世一中堅」亦唔例外。
相反,被人笑足咁多年話佢只靠茅同陰濕嘅拉膠上榜。

左閘:
同右閘一樣,大部份都係舊時代球員。近代球員只有被一眾球迷屌有前冇後嘅馬些路上榜。
後防篇完。
中場篇

防中:
總共二十人位候選人。有五位係近代球員,不過好多都係進攻能力著稱。值得一提係,謝君子竟然當咗係防中。

攻中:
法國足球雜誌將10號位置同9號半位置一齊當做進攻中場,有某位食屎會員最愛嘅托迪。唯一特別係恩尼斯達都當做進攻中場,而佢亦係名單中唯一仲踢緊波嘅球員。

法國足球雜誌只簡單將中場分進攻同防守。睇到呢度,大家有冇發覺40位中場入面少咗某條友。就係少咗雙特之中嘅林伯特,算唔算回答咗近十年雙特邊個更強嘅難題。

右翼:
十人名單有必然入選嘅美斯,仲有單丸洛賓。佢哋兩位係十人名單中唯二現役球員。(洛賓幾個月前復出為母會披甲)
比較有趣嘅係,佢哋將碧咸當成右翼。

中鋒:
十條友入面冇一位係現役球員。大家期待嘅伊巴、蘇亞雷斯同朗尼全部落選。

左翼:
同樣有必然入圍嘅C朗,而佢係十人名單中唯一現役球員。
名單比較有趣係之前好多人覺得比巴爾廢嘅傑斯有份入圍。
吞精王右翼最離譜
謝拉特同托迪係忠誠既勝利
呢個榜算唔算係法國佬專登撚英國佬
林伯打中場入差唔多200球都無笑撚咗
左閘有馬些路 但右閘冇丹尼爾艾華斯
我估本身連雙特都唔想擺入去
睇到謝4都放咗去佢生涯晚期頹哂先踢嘅防中
法國佬係咪想講英超防線係笑話?
近十年所有最佳十一人右閘差唔多都係丹尼爾艾維斯
但佢都係落選
中堅位置尼斯達都冇份
右閘冇丹尼爾艾維斯已經可以收個皮先
留意到後防每個位置都只得一位近代球員
偶像柏金有份
但佢邊係中鋒 輔鋒黎

伊度高擺中鋒會近傍過佢
神化舊人現場
迪西里反而上榜
不過都係既

法國足球雜誌
守龍應該耶辛啦
得佢拎金球
佢地冇右中場呢個位 擺碧咸做右翼都正常ge
但碧咸本身值唔值史上十佳都係個問題
真係唔明點解rb冇alves
無林伯 史高斯
但擺個低半班波嘅謝拉特
LW好難揀 個個都咁好J
保方
卡富 碧根包華 拉莫斯 馬甸尼
沙維 施丹 比利
美斯 大哨 牙朗
係囉, 我都好奇點解冇八爪魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞