意見咨詢,家庭車揀 serena epower 定 stepwgn spada?

122 回覆
2 Like 14 Dislike
如果新車水貨應該貴到 Hi Hi
如果長揸可能serena epower會好啲,step wgn 同serena 內籠配置唔算太大分別

但每年油費差別可能有四成,睇你用長途定短途,一個月入油入幾錢計返個成本,如果久唔久先揸下就step wgn 維修平啲,經常出車就一定serena epower
Tot咁滯
今朝屯公
另外補充返,serena行車一定靜過stepwgn
唔洗買好新年份, 新舊差別唔大
俾人撞尾門就要total loss 咁嚴重?
係咪d校位問題 唔熟依款車

個門咁開
我就見唔到尾泵把喺邊喇
冇泵把咪直衝入陣
就咁睇impact bar都冇條,比人撞直入大陣同車箱,衰過黃色Jazz
雪櫃門好方便喎,可以喺後面落車
啲人屌雪櫃門係咪因為做後車撞過雪櫃門?一定無得私了,因為原廠整好似接近10皮
難整還難整
雪櫃門防撞效果比較差 真係大撞起上嚟你幾多個氣袋都冇用
假日車唔使諗油耗,
邊間舒適豪華揀邊架
夠簡潔,thanks 師兄。
約左師父下星期操返下手車先,希望唔會生疏得太過分啦
大撞起上嚟有咩車可以頂得住
巴打最後決左邊架?
傳聞 S Class 撞都頂到
渣過 Serena c27 , 實用性一流!
兩部都未約試車 (想補左鐘先去試),但係去睇過車試坐過,感覺上 stepwgn spada 上落好似易過 serena epower,而且又唔係成日揸,加上多數 4 個人,以儲物空間黎計都係 stepwgn 啱用啲,暫時意向會係想揀 stepwgn spada。
更新一下,結局超乎想像,最後同屋企人共識之下決定左買 freed,下個月收車匙,在此多謝大家之前嘅意見 🙇‍♀️ 獲益良多。

以上。
hello 請問你買左邊款freed?

二手嗎
2020 facelift 版,全新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞