意見咨詢,家庭車揀 serena epower 定 stepwgn spada?

122 回覆
2 Like 14 Dislike
預計假日出入用多,兩大兩 B,有時會多兩至三個成日,個客貨車牌考左 1x 年未揸過車(正式出車前會搵人練返下先),如果以易上手同設備就手黎計,邊架會值得入手多啲?

謝謝 。
E power 會熱死中後排
Honda 車隔音一律垃圾
長揸Honda 會出現聽力問題
第一次聽,呢幾日搵左好多 serena epower 啲野睇都無見人提過冷氣問題 ,thanks ching
Serena e-Power 有中後排出風口點樣熱死後排?
比起其他日本車弱
冷氣比較弱,夏天感覺明顯少少。
toyota vellfire / alphard executive lounge
Serena c26 冷氣喺大熱天的確係麻麻哋,唔知 c27 epower 有冇改善
Serena好似坐得舒服啲,之前果2代好似好大食,但e power講緊可以一缸油行到1000k
個1000km好似係用坐一個人去計
屌康打

你都係走先小心比人圍咬
啲人又話呢類7人真係唔好學人講油粍,一定大咬,2蚊咁上下,係咪真?

利申冇車
呢一層都明,但其實同級就算只坐 1 個人加上唔開冷氣再加唔踩多過 80,都未必做到佢個 1000km。

我欣賞佢個慳油,但唔會淨係以油耗作為考慮。所以想問下玩過 serena epower 同 stepwgn 嘅 ching 分亨下駕駛呢兩部車作為假日家庭車嘅感覺。

謝謝
有睇過條 youtube 正常使用 serena epower(唔會就住就住車速同冷氣)都做到 15、6km/L,即係唔洗 $1/km
呢啲問題,信自己感覺好過問人⋯

望落去邊款順眼就邊款⋯
自己坐入籠睇吓邊架裝多啲嘢⋯

因為架車好唔好揸係講自己感覺,多唔多嘢壞就算名牌都講自己彩數。

利申:揸緊Serena
全部都垃圾,連登問一定萬事得r洲車享受,日本車價錢,又慳油,又有型,又舒服,又好力,又保值,全世界既車都會俾萬事得統治,好似支拿一樣唔買樓都要買萬事得
我只係揸過 serena. 好好用

Po撚埋車匙先 唔係一陣比連登狗咬
Serena 睇落靚仔啲
Honda 嗰部個雪櫃門
你out 左啦,

連燈仔:買唔起Benz/寶馬不如唔好買車
Out你老母咩萬狗打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞