意見咨詢,家庭車揀 serena epower 定 stepwgn spada?

122 回覆
2 Like 14 Dislike
舊年代既講法, 近6年先出既車款, 2500CC樓下我諗大霸王以外全部都己經唔再大食.
唔大食既 不過都要睇腳法
E power依類車真係尻揸都得
想學野,點樣睇腳法?

係咪就見燈位開始鬆油門,就到先再印腳制收停佢?係咪唔好成日踩腳制?我見啲人都係印住腳制去燈位,到左先重腳啲踩停

燈位起步應該點做先叫好腳法?重腳又推背,太柔又好似好慢

發夢揸車,上highway80-90左右,個油門好鬆係點解我feel唔到有踩到油門,好不安唔知踩唔踩好
見啲人話serena 都係怕維修貴,但空間大
Stepwgn 就屌雪櫃門
安全方面邊個好啲?
凌志唔係日本車?
我揸c24 serena係盡可能keep二千轉 最多三千
夠某個速度會放腳 再輕輕踩油門
直到部車岩岩好夠力keep住個速度就定住隻腳
不過算係舊cvt車既揸法 車果d唔敢講
都叫做倒9-10km/L 依一代車算叫做成績唔錯
不過咁揸又慢又冇癮
揸中型MVP仲講咩癮丫

中排同安全先係重點,你係司機咋
我個電池位都cup咗個馬鞍上去
e-power放油門就會收停
日產啲test drive car好似出晒牌
之前去過試QQ同Leaf
求詳細,個馬鞍係點架?Thanks !
我都聽有用家咁講過
泊車男試車片中有提過冷氣差少少
類似咁樣
Thanks ! 不過我係指呢幾個位:
其實bb car seat應該唔會擋到呢度掛
人地top gear hk個玩法係好辛苦,冷氣收音機hi-fi唔開,仲要跟大車尾全程highway,正常渣有市區塞下車你預700囉,其實已經好夠做
仲有邊部同級可以坐一個人行1000km
你實測行到1000km再講
有冇睇過voxy 呀? 又toyota, 冷氣又凍又有力,冇野壞呢下贏晒
問非所答
事實就係同級最慳油, 無對手
Youtube有講開車嘅channel試過
香港啲濕鳩代理唔入hybrid七人車咪冇對手
實測做到7L/100km已經算你好叻
收錢做嘢
梗係Stepwagon啦

俾人撞尾門就fatfat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞