意見咨詢,家庭車揀 serena epower 定 stepwgn spada?

122 回覆
2 Like 14 Dislike
咁你要好睇,最型係Odyssey 架啦
40幾萬
我不如買歐洲車
有細路就咪諗Noah 啦
中排值得有Airbags
我揸緊 epower,一缸油夏天行 600-700 左右,我覺得低速叉緊電果陣好嘈,車幾好揸,後面嘅人坐得舒服

又無人投訴過唔夠冷氣
其實如果narrow down咗2款,約試車啦
agree, 佢個氣袋設計唔太啱我心水,打死都唔揀 Noah
thanks ! 想問下 serena epower 仲有無其他野用落要注意?
一定會,追問一下,試車係唔係叫埋屋企人去坐多啲人黎試,定自己一條友去試好啲?thanks。
你睇通街都係 c27 就知答案
買MPV為咗中排啫,梗係帶埋用家試啦

不過問清楚sell屎先,如果用T牌,只可以連司機3個人上車,即係除咗司機同Sell屎可以坐多一個only
你用過就知幾唔方便
下下開/收張椅都要將車尾啲雜物搬晒落地先
呢個設計只諗方便尾門上落客。冇諗過車尾有雜物
揸過2002年c24 Serena同1997年Primera p11
又唔覺日產冷氣特別弱
唯一係舊車個風機衰d
兩格風太細 三格風又太大
又長知識了,thanks !
揸緊C26 部冷氣似雪櫃
考慮下30系Alphard
油錢
不過唔個本田而家係咪仲係咁閪串。

當年1.5T stepwgn 新出無耐,要落訂先有車試,我屌佢老味咩

最後過咗隔離VW
串成咁 不過呢排都留意多左街上行走嘅車,又真係幾多 stepwgn ...
當年日本唯一1500 嘅中size 7人MPV嘛。唔憂賣自然串
啱啱留意到原來 serena e-power 對住中座腳底有幾個電池散熱口,想問下用緊 serena e-power 嘅師兄啲熱氣有幾明顯?因為到時中座打算放 BB car seat,會擔心佢地吸住啲電池散熱氣體,咁就真係可以唔洗再諗 serena 了,直接 stepwgn。
依家變左周街e power

係呀 係香港人睇唔起既日產呀
香燦買車,二手價硬比部車硬更重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞