ig蛋糕鋪,黃店變黑店?? 喜餅變爛餅

704 回覆
59 Like 239 Dislike
岩呀 搞得送貨 就要諗下方法去包裝
唔係有事就賴個送貨佬
我買生日蛋糕為主, 傳統款
唔買造型蛋糕打卡

IG啲黃店蛋糕$180-$300會考慮
不過好多都over budget
送到個時,其實我已經係貨車司機架上親自拎餅,而且佢都好好咁將蛋糕夾係副架同坐椅中間。蛋糕係2盒用一個大既白色彩袋入住,拎個時兩盒都已經係歪黎歪斜⋯⋯⋯如包裝做好小小,可能無咁嚴重。仲要直接比司機既號碼我叫我自己去搵賠償,將責任推得一乾二淨。
貼事後對話啦
之前訂過千層蛋糕, 垃撚圾, 送比我都唔會再食,
真係lady M都好食過佢幾十倍,
個蛋糕又唔靚, 層層餅底都燶燶地咁,
買過一次就唔會再幫襯
Ching識食
好興個啲包好多餡嘅bagel
對方既解決方法
其實人人舖頭都唔同 有啲店主要落手趕單做蛋糕 真係無乜時間覆Whatsapp 放左工唔休息覆個百幾個whatsapp都做唔切啦 唔通真係請個員工坐係到同你做CS咩 有時有啲困難係唔做過唔會體會到嫁

另外 我見好多店都比call車送貨 不過風險要自己負責 都係客人自己嘅選擇啦

見好多人係到話service唔好 又貴 咁你要同大集團比又真係無得比嘅 大家資源都唔同
係呀!!!!佢地都係咁,叫我睇menu. 原來係收埋whatsapp catalog,大佬,我點知😅😅😅😅😅
唔會盲撐黃店, 呢D對錯好易分到
最多係俾機會你改善
麻煩唔好慳皮, 你呢D蛋糕完全係可以開模整紙盒淨係fit 一舊舊蛋糕
咁樣你搵平D既司機都可以
都唔係好爛啫
不過我覺得唔好食
Holam barkery好少少
質數同質素
黃色經濟圈,食你就食啦,咁撚多野講
如果係生日蛋糕我都算⋯BTW係喜餅⋯⋯
屌你,黃色經濟圈呀,食啦仆街擺人上網屌你老母,比幾十蚊以為自己大撚晒
屌你老母食美心啦,批判自己人
有次堂食想話落埋cake驚無哂我要嘅味
個男侍應(似話得事嘅) 叫自己出去買
出去買唔係問題
個態度差到以為欠左佢
啲批鬥撚又黎血統論
老母藍所以佢都一定係藍
佢處理得好唔好就另一件事
邊有勁好食啊...只係正常品質
呢間call me chief就直程難食仲咁多人去
究竟係咪冇食過好食既千層蛋糕
原來係黃店就唔批評得
老實講 有時點都係死

接少啲客 做好啲service 成本高左 賣貴啲
就會比人話又貴 又要排十年 鑲金嫁咩

接多啲客 時間少左 service差左 又會比人話無service 都無心做生意
上次叫 holam 再 call lalamove 冇事
不過我係成個買的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞