ig蛋糕鋪,黃店變黑店?? 喜餅變爛餅

704 回覆
59 Like 239 Dislike
上連登勿認真
holam咁撚難食
佢收你148,俾咗個司機138
咁都食到10蚊但無服務無保障
正路40件都包好d或自己渣車送架啦
點會是但找間gogo van果類運貨幫你送蛋糕
重有運貨佬係你選 你唔撚洗負責叫個客自己找個司機?
痴線,我以為得字,原來公仔都畫埋
呢間野好撚難食好難食好難食,真係想問點撚樣考到藍帶?啲員工服務態度好差
呢間野啲蛋糕咁核突竟然有3萬followers
有邊間係好食
求推介
2020仲ig shop,抵鳩死啦
1. 唔清楚店方包裝上係咪可以做得再好啲,係嘅話就抵屌

2. 運輸方面我撐店方

樓上有人屌店方求其搵架街外嘅車送
但係唔通大家expect一間蚊型蛋糕店會有自己司機?

建議店方以後咪撚幫人叫車,一係就叫客自己搵車嚟攞
反正我覺得做生意唔係事必一定要幫你叫車,
而且有啲客好撚濕鳩,唔好話運輸途中整爛件貨,
如果有時撞啱繁忙鐘數或者地點麻煩,冇司機肯做,客又會催你;
如果要送埋上樓搞到運費貴得滯,又會屌柒你,又或者叫你再搵

根本幫客搵車係做壞規矩、嘥鳩自己時間
日做400個cake 叫蚊形?

小店心態,唔識進步,抵佢一世做小店

不過啱既,做唔黎就唔好做
劣質唔好扮高檔
山寨唔好扮專業
睇上面啲苦主圖

依間野另一個大問題係貨不對扮

高度懷疑sample 圖唔係佢整
有order 先模仿個sample 整垃圾出黎

如果屬實,係黑店無誤
咁應該幫佢宣傳下 等新客考慮清楚先幫襯佢
咁黑店應該收幾錢? 有個standard?
好撚嘢,推番個波俾個客
賤撚到
咁你一係唔好提供送貨服務
你收得人錢就係你責任 無理由要人預左爛晒
300-400個真係唔係蚊形啦
就算佢post d圖有d蛋糕都係未熟透,縮哂腰既
理想同現實。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞