ig蛋糕鋪,黃店變黑店?? 喜餅變爛餅

704 回覆
59 Like 239 Dislike
好多黃店都找黃色手足送外賣啦
班友都未試過整爛哂d外賣

不如話間蛋糕店cheap又唔入膠盒
擺紙盒又求鳩其 根本未上車都已經出事
你睇下你有幾多個dislike就應該要知道自己既思維有幾咁與別不同
好似好乾爭爭咁
提供唔到安全既送貨方式
但又要officially有呢個選擇俾人咪就係間鋪問題囉

更何況包裝得好啲就算送得遠都唔係唔可行
根本包裝得柒係抵屌
但係唔代表人哋有義務幫你搵車

結論:以後咪撚幫客搵車
正常人都知要主動做啲野去彌補,佢唔會,一黎叫你搵司機A字膊
其實我唔明 點解佢要比138司機。司機又另收我148
推上去點解佢無責任要負?我要受晒
唔⋯佢態該絕不蚊形喔
退一萬步嚟講,蛋糕店唔認真考慮點樣確保自己嘅product會靚靚仔仔咁去到客人度,淨係覺得出咗門口就得唔關我事,就已經知道佢對自己出品幾有誠意
CLS有晒圖都唔清楚包裝有冇改善空間?

搵車方面仲好笑
講到而家係我逼你一間觀塘鋪仔一定要做新界西既客既生意咁
如果店方跟本冇送貨去大西北既方案提供
好可能本身就唔會存在呢單生意啦
你估樓主一定要買呢間既咩
佢包裝點撚止柒 係直頭無包裝喎

其實我食過咁多間 就算最cheap果間沛公甜品都起碼有個膠盒
根本間野本身包裝都仆街 未上車都已經歪哂

可能想慳翻d包裝盒既錢
雪芳蛋糕就雪芳蛋糕啦,懶係高級講chiffon驚死啲人見係雪芳蛋糕就唔撚買咁
痴線根本都塞唔落咁多件
睇圖啦

係佢自己offer 送貨服務呀

知自己廢,提供唔到專業服務就應該寫明不設送貨

而唔係無料扮四條,仲要不負責任
比少少面修下邊先賣比人都好啊
根本擺位個陣已經有問題 ,佢出車先影比我睇,我都叫唔切佢執返好佢
原來咁樣都係消費者問題,香港人真係好無保障
好多運送公司都係照做,但鋪頭應該識點去保護自己product去到客手上完整無缺。好似玻璃野要封膠入盒,冷凍野要識加冰袋。蛋糕要識痴好底版同同保護膠膜包好⋯⋯但店主唔做,然後賴去運送公司,好唔要得
依架咪做臭自己囉
本身賺咁多都省果1個幾毫
依d係懶既問題 連街邊細鋪都做得好過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞