「突發」 尖沙咀酒吧一死兩傷

1038 回覆
1492 Like 38 Dislike
咁你不停講住紋龍虎鳳做乜9
你屌還屌啦,呢啲一定好快捉到,應該一日就拉晒
屌 痴線 好慘 返工返到咁邊個諗得到
係啦 得啦 知你地成班 同理心泛濫啦
以後落 夜場 做和平督道大使啦嘛 咁撚正鳩義
戇鳩 我就議事論事既 我有講過佢應該比人打死咩?
等睇律政司告死者違限聚令
同你講都晒鳩氣 唔撚了解紋身好難同你溝通 有機會自己去紋身鋪同個師父講話你要紋五爪龍 或者一次過紋九條龍睇吓佢有咩反應 btw圖中鬼妹應該係三爪龍 紋咗都唔會有咩影響
仲有個頭連住既腦出血真係得啖笑
暴動好易入
香港與「暴動」罪行相關的法律條文,主要是現行《公安條例》第IV部第18條規定:「凡有3人或多於3人集結在一起,作出擾亂秩序的行為或作出帶有威嚇性、侮辱性或挑撥性的行為,意圖導致或相當可能導致任何人合理地害怕如此集結的人會破壞社會安寧,或害怕他們會藉以上的行為激使其他人破壞社會安寧,他們即屬非法集結(unlawfulassembly)

以及第19條規定:「如任何參與……被定為非法集結的集結的人破壞社會安寧,該集結即屬暴動(riot),而集結的人即屬集結暴動。任何人參與暴動,即犯暴動罪:一經循公訴程序定罪,可處監禁10年;及一經循簡易程序定罪,可處第2級罰款及監禁5年」

呢單暴動都唔夠 成班老謀
支你老母臭閪那啦
幾十年前香港人廣東話都用緊呢個字啦
你老豆果時射撚左你落你老母個閪未?
宵禁宵禁
明明唔識 睇新聞睇到喊咗
真係好慘
樓上話有紋身就係老黑或者mk仔既都有啲問題
而家重點唔係死者有無紋身
而係返返下工比人爆樽扑死
返酒吧+有紋身唔代表啲乜
加上而家咩年代呀仲覺得紋身就唔係斯文人
大把人因為紋身係一種藝術成身都係㗎啦
你地個思想埋咗係幾多十年前呀
林鄭月娥夠無紋身又唔係返酒吧啦
佢又係唔撚係正人君子呀
R.I.P
講吓都唔撚得 惡撚個狗
成班紋身友係度喊苦喊忽
呢啲唔係咩思想落後
而係大眾對你哋的第一印象係咩
中國夠有好人啦,啲人咪又係屌哂所有中國人
你要怨就怨點解咁多個mk 古惑仔 黑社會都紋身影衰哂其他人對紋身的印象
拉到呢啲對升職好有幫助, 實快嗰喎
佢盲架嘛 外國人都分唔到
Agree
同連登仔講有撚用咩
佢地啲垃圾思維,一牽涉女人、食煙、紋身、有錢、窮 就屌左先架啦
點樣證明佢地當時醉定唔醉
咁飲咗酒真係大哂
呢句真 好多朋友紋咗之後後悔 唔夠膽俾人見到
冧友,依家應該嚇到瀨尿
講撚明黑鬼妹,你老豆係黑人我仲分撚到既戇尻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞