唔撚想做你Staycation生意!酒店業主聯會:如果唔通關,酒店業只能被迫繼續做本地市場生意

383 回覆
81 Like 615 Dislike
真,以前開會淨係坐車時間都冇咗個幾鐘
依家個個喺office夠鐘先入場又唔使等人塞車遲到
直接share screen喺document mark comment
唔關自己事就close cam做自己嘢

都唔知之前出去開會開嚟做乜
好好笑比生意你好似乞尻你咁唔撚通關冇本地客入住你地真係含得撚
再嘈1折先嚟住
打J當屌閪
半價都有賺錢架喎
學下啲大陸人閪口氣:「 呢半年唔係班香港人消費你哋嗰啲package 呢半年執幾多酒店
而家見情況好少少又俾說話人聽
雖然我都知香港人同班大陸人都唔係話好好多尤其是之前半島酒店嗰單野直接拉到班香港人同大陸人同化左
D PACKAGE佢地自己出
咁大間酒店唔係唔識計人手同成本下嘛?
好老實,本地閪客左r右r攞盡著數邊有人想做
香港人又唔撚爭氣 人地出到聲撚狗咁撚你地都仲要去 去到又要R呢樣R個樣 都唔知為乜 做到自己cheap曬
宜家瘟疫封關怪得邊個?
咁委屈你咪唔好做lor
關乜自尊心事
個情況咪同的士佬單單打打話支旗唔靚一鳩樣囉
你嬲唔通又關自尊心事咩

你一係唔好接囉 接得你唔好嘈
呢句講緊酒店 唔好一陣懶醒話會告拒載
白癡既

唔係
同埋有撚封過關
根本今年全球旅遊業開始萎縮,少人旅行
國泰都要炒人填數
你酒店業仲可以出到呢啲package去令人消費有錢賺(雖然唔係話好多)但算係咁啦
咁又一定要去酒店咩 依加人地出到聲話你地低一檔 你地仲要去
唔係見平邊有人會特登去住
肺炎都唔係無危險

你用半價吸引d 唔理肺炎黎住酒店既人
你唔志在出句聲 我諗可以再cut 多一半人
到時咪清靜囉
執左佢啦
人地都開到聲講到明,咁你班人咪唔好再去囉
唔想做咪閂咗佢
又要做又要屌
你唔撚走去屌正苦屌支共呢啲始作俑者?
Agger
波叔個仔而家點
K11 新酒店標價6K一晚, LOCAL 咩人會住呢?
咁辛苦你地唔想做
咪摺埋間酒店等開返關先重新開業囉
有人逼你接本地客
平時標到咁專劏遊客 宜家冇遊客又嫌賺唔足
夜喇 收皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞