唔撚想做你Staycation生意!酒店業主聯會:如果唔通關,酒店業只能被迫繼續做本地市場生意

383 回覆
81 Like 615 Dislike
嫌三嫌四,執左佢囉
武肺搞到去唔到旅行
住幾日酒店扮旅遊左
乜撚野叫"只能被迫繼續做本地市場生意"呀?

佢話迫佢做香港人生意wo, 咁唔撚係唔願意咁係乜呀?乜撚野叫"迫"呀屌你老母?
下,咁旅遊業本質就係賺外匯生意嫁啦
做爛巿就不如唔好做 做生意包搵到錢架 傻傻地
唔好講乜撚野本質
咁本質做外匯生意你又開staycation優惠吸本地客幫襯?做咩唔繼續死守你個"本質"呀?人地幫襯完你你同我講"被迫做你生意"?

乜撚野態度呀?依家香港人攞槍指住你要你出staycation plan?
咁咪唔好做本地人生意囉,講到迫你做咁
而家講多兩講請我都唔撚去
要不是本地客光顧 你們完蛋了
執7左佢唔得嘅?
轉酒店式公寓賣完一筆再收返貴管理費
持有人唔住又可以變返酒店房當投資
搵幾廿個 KOL同蘋果去煲足幾個月, staycation 有幾正有幾好, 叫本地人支持, 依家維到皮就即刻, 係即刻, 話被迫要你地D臭港紙咋, 其實講到底最緊要係人民幣呀屌

本地客慘撚過 condom, 做客仲比咩 secret 屌你地點解唔執好自己間房, 錢就要你比, 服務就最好無要求. 其實鬼佬客同支那客可以仲污糟十倍又唔會喺鏡頭前面講.

遲D可能屌D本地客check-out 做咩唔講多謝款待
staycation已經貴返
佢開staycation咪又係被迫開
你覺得條氣谷住谷住咪唔好去囉
SEND比公司啲C9同啲港女
佢地日日爭住SHARE話邊間邊間好
因為得大場大集團先做到staycation
但果班劏酒店房做大陸人生意就收皮
100 平方尺 tst / 旺角 平時都成千銀一晚
香港人自尊心好易受傷害嫁
咁撚委屈唔好做囉等你啲尊貴嘅遊客返嚟先啦下
早排去 hotel icon 直上21樓check in 唔洗排
club 80 果間
係, 好撚on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞