鍾庭耀你個民調訪問左2579人真係好有認受性

268 回覆
54 Like 410 Dislike
先唔講一開始第一次泛民已經輸

根本唔應該投票合理化人大違憲委任

輸撚左又set 個on9民調再打飛機

道理係你地度咪入去囉

又要威又要戴頭盔

冇心虛一早已經做咗呃

On99
好柒
我有收到民調訪問電話. 我普通人,不是政黨自己友

利申:我調查回覆支持離任
你話斷送?佢地唔留都一樣有近半數人覺得ok,咁袋咗呢一年先同時都可以穩固呢啲票
反而離開嘅票好多都注定留入本土派,好難係嗰邊搶票,今次就佢地,下次一樣有野唔妥
按照上面嘅巴打講,呢個民調取樣係足夠,但係樣本結構似乎有偏差,所以代表性成疑
所以質疑泛民決定係可以理解,但唔好俾人spin到連個民調都係流既咁
梗係流啦

根本唔應該做
巴打真心似假膠,正常人冇理由蠢到咁
你講緊咩

用七百萬做base已經對樓主鬆手,個base細用少啲sample size都仲得呀
係呀。
無話佢咁講錯呀。
只係想講,用佢既講法,即係全香港,仲支持舊泛民路線既人,十個入邊兩個都無。
幾多百萬人遊行都好。
佢個基本盤,得返六分一
你慳啲啦

唔會因為個籍口講一百次就係啱

正常人唔會好似泛民咁無恥
佢今次好似係個唔同嘅民調,唔記得咗係支持定反對會further 再有問題

之前上電台節目都有講過因為咁所以淨係會問最standard 嘅基位數
對熱狗廢柴要求不能太高
老生常談
估唔到仲有人唔識
對泛民直頭唔敢講要求
十二港人無人提?咁咪我開囉,但無人推呢?
https://lih.kg/2222381
咁就好笑喇
本身第一下支持本土派/港獨派/勇武派
全部即時踢出民調之外

ok, 果然個民調只係用黎留任打飛機
無嘢喇,他日光復香港唔會有佢哋既生存空間
十二港人無人提?咁咪我開囉,但無人推呢?
https://lih.kg/2222381
當base係全香港人既時候 要sample 2千幾
但佢本身係統計自己支持者個意見
個base會細勁多 計番比例 7百幾係夠
你可以話佢其他點 但個統計方法上係無問題的
有效sample >385 已經夠所以問>2000 再有700幾有效response 係完全超過一般research要求
是但搵一個Sample Size Calculator都可以求到
頂乜Q
呢個post真係唔少Stat盲
上面有哂圖講會出哂唔同陣營既取態都可以老屈
答唔係只會張佢地取態分去中間派同建制派個result 到,唔係直接廢棄
點interpret data係泛民既決定唔好污名化個民調
好簡單,佢跟返上次個比例囉,唔係六四定五五比,點自己支持者,任你叫,唔係話個sample, 係個數字遊戲,搬到去火星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞