鍾庭耀你個民調訪問左2579人真係好有認受性

268 回覆
54 Like 410 Dislike
又多條冇撚讀過書嘅廢柴
習近平 得票2,970票
(認受性高過 民主黨 民調

唔知以為佢係樓豬心入面條蟲
得閒開post, 不如先增值自己
基本上1000人就夠 佢2579 人應該係想摸夠第一題過1000人(依家~700人係一般情況係可以接受)但個問題係第一題已經排除晒非泛民死忠 都仲打個55波 屌你計埋當年含撚投佢地嘅港獨本土 結果係點就大家都知
未撚讀過Stat?咁都想spin?
但佢只係計2500裏面既7百幾個咋喎
你可以質疑點樣分別咩人係泛民支持者,但質疑sample size 真係笑出黎
其實一早就講明..... 而響個咁O既規則下,都未過一半人支持。可想而知,實際上係幾冇 mandate O既一件事
如果呢750個15位留任派支持者都係投離任多數,咁真係冇嘢好講啦
但個問題set成咁係咩用意先,本來話係要西走藍絲,依家不至於此

https://static1.squarespace.com/static/5cfd1ba6a7117c000170d7aa/t/5f72ad66c972b8529ed6aa4e/1601351028133/DP_LegCoExt_rpt_2020sep28_v1_pori.pdf

只計算15議員支持者 先至 支持留任 (47.1%) 多過 反對留任 (45.8%)
民主派支持者 反對留任 (48.1%) 多過 支持留任 (43.9%) 超過4個百分點
仲屌人懶醒成班冇撚讀過書嘅廢柴衝出嚟柒
衝出黎
智障都敢咁大聲
...
樓主係一個對統計學一無所知就衝出嚟柒嘅人。

兩個星期前已經講明係睇支持者嘅民意決定
Google 下law of big number
你屌樓主一陣班熱狗衝入嚟咬鳩你㗎上面已經有條傻鳩話習曱甴仲多票㗎啦
雖然我都唔滿意個結果
不過唔識stat
就唔好衝出嚟柒
樓豬弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞