同前夫爭公屋 21歲女與23歲新男友燒炭自殺亡

378 回覆
377 Like 18 Dislike
如果係呢個窮人多有錢人幾倍既社會裡面你都淨係睇到有錢人而睇唔到同你同級或者低級過你既人既話,我諗你本身都好大問題

只能夠講zoon上堂都有問題呢樣野一定唔係得你係咁,大把人都係咁,包括私樓仔
有冇人識個前夫?
問下佢間公屋正唔正?
我地交稅養個垃圾同佢個仔,仲要日日呃新女帶上公屋屌
香港地好撚大壓力
可能條仔都有情緒問題一直想死呢

如果有條女肯同我一齊死 我都肯殉情
睇唔睇到係取決於你身邊係乜人 你自己咪講左
有錢人離地,唔通你又話:窮人咁多,你睇唔到呀?你真係好有問題

私樓有咩問題??有會所,有study room,有親戚,三樣都無?

據了解,溫與父母一家三口原先居住在涉事單位,其後父母遷出,溫婚後與前夫入住,並誕下兒子。惟兩人其後因故離婚,當時溫同意放棄兒子的撫養權,惟條件是前夫不與她爭奪單位,結果前夫與兒子遷出。溫其後認識一名姓陳(22歲)男友,兩人遂於單位同住,但最近前夫表示要取回單位,有人疑不堪壓力,與姓陳的新男友相約尋死。

我後面補左

個前夫冇名冇姓?
共赴黃泉
咁冇人叫你群有錢人嫁麻下話?其實群有錢人唔係問題,問題係你個心又要葡萄人,咁辛苦做乜?

同埋有錢到離地既人有幾可遇到,頂多咪一兩個,你就硬係要同離地果班比,比春咩?

私樓一定有會所 study room? 大撚把人面對緊成家人係屋企,又冇房咁上堂啦,得你係咁?
有紀錄
咩群呀……我上面咪講左,中學大學…
定你覺得要有名校唔入,入中中?
私樓無會所,咁我無野講
新聞無講
計返條女17歲就受精
係咪迷暈咗新仔先燒炭?
咁睇新仔無動機自殺
唔反對生仔
但生仔一定要考牌
太窮自己都搞唔掂一定唔好生
咪講左八大大撚把公屋仔或者窮既私樓仔囉

個個都咁好境就唔洗咁多人搞資助 grant loan啦
乜乜大厦果d一棟過點黎會所阿老細,見識少唔會衝出黎啦
Pin乜鳩呀pin this pin this
唔記得點解block咗佢
唔會信
thanks,你見識真多
唔係我多,係你井底姐

講得出私樓點會冇會所呢句,我反而覺得離地果個係你
我真心離地
我都係咁話 香港地生存黎都唔知有咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞