同前夫爭公屋 21歲女與23歲新男友燒炭自殺亡

378 回覆
377 Like 18 Dislike
諗起早幾日台灣啲fb grp度
見到某老豆同個仔對話cap圖

老豆話無論點嘈都唔會同你老母離婚
個仔話唔夾就應該離婚
個老豆覆佢「因為我地都一樣唔想要你個撫養權」

我屋企人結咗婚生咗仔一間房唔夠住就開始申請公屋
全部都香港出世香港人
但派樓嘅時候佢二仔讀小四,佢大仔已經小學畢業
可能大到某個歲數就可以唔需要撫養?
條女垃圾兼on9姐
做乜條仔都鳩埋一份
不過都好 物競天澤
俾返間公屋人啦
女嘅後生 ---住豪宅都得了..你睇下魚美.
最慘一定係個小朋友成長過程
原來你地啲新移民係咁諗?
唔怪得成日話自己好慘
冇好既環境好難玩,你空裝打怪定係全副武裝打怪邊個易死啲
21歲有3歲仔
即係18歲生
18歲之前都唔知玩到幾瘋
如果全部人都神裝開局,得你空裝就話姐

現實係根本絕大部份都係空裝開局,可能間唔中會有d渣住+2 +3裝既係你面前出現,但我唔覺得你俾多小小時間打怪刷裝會追唔到佢地囉。根本你由頭到尾淨係識睇排行榜班top 10黎比較,明明身邊大把同你同裝既或者好你小小既唔比。

事實上有錢人一定係大比數大過窮人好多,就算條友住私樓都唔代表佢好你好多,佢地老豆老母要供樓,得到既資源分分鐘仲少過你
抵死啦嗅g
手足
間公屋係女死者父母留俾佢架, 咁佢同個男人結婚, 好自然加左個男人名入去, 到離婚時, 其實邊個爭到撫養權就等於爭到埋間屋, 最初男女協議一個要撫養權一個要公屋, 點知個男人拎完撫養權就反口想食埋女死者間公屋。

其實呢個CASE不知幾多廢老上去娶老婆中出完離婚連公屋都無埋, 只不過今次男女角色調轉左。
個前夫好有可疑喎
好行唔送
死得好
依啲垃圾一個都嫌多
有屋點申公屋?間屋唔係佢名?
公屋有分戶主同同住家人

佢唔會戇鳩到戶主個名都轉俾前夫下話?
喂咁好睇你身邊係乜人姐……你入屋邨中學/非八大既話,咁無得講啦……
條仔做咩要陪佢死
佢兩公婆+一個細路本來住緊佢老爺間三房居屋嘅其中一間房
600呎住咗8個人
八大都大把公屋仔啦 玩咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞