同前夫爭公屋 21歲女與23歲新男友燒炭自殺亡

378 回覆
377 Like 18 Dislike
今日(26日)早上9時36分,油塘油麗邨秀麗樓一個單位內,一對年輕情侶燒炭自殺亡。據知,男女死者為情侶關係,21歲姓溫女死者育有一名3歲兒子,她早年與前夫及兒子同住油麗邨,但她離婚後,兒子跟隨前夫遷出單位。而溫早前與新認識的23歲姓陳新男友,一同搬入上址公屋單位同居。

消息指,女事主疑因爭取單位及兒子撫養權問題困擾,兩人走上絕路。警員現場發現兩名死者的遺書,溫女疑因金錢、感情及家庭各種問題走上絕路,而陳男則稱自願陪女友尋死。
呢D Mk男女死左都唔覺可惜
咁後生就分到公屋 ?

仲要係市區
反正係廢柴 死左都冇人可憐㗎啦
Btw窮人生仔正仆街
耐人尋味
住公屋竟然夠膽死生仔
死十次都唔夠
女嘅後生 大把機會嫁畀私樓仔
21歲女死者與前夫分開後,前夫獲得撫養權,女死者分到油麗邨單位。惟前夫突然反口,並指要收回單位,男女死者曾向區議員王偉麟求助。王偉麟指,上周一(21日)相約兩人於周三(23日)晚上進行法律諮詢,惟當日兩人卻失約及失聯。王續指,死者二人求助當日態度正面,得悉事件後非常意外。

據知,早於本周三(23日)溫女與46歲母親聯絡後,家人再聯絡不上兩人。至今早女事主的母親上門了解,並用鎖匙開門入屋,但發現房門鎖上於是報警。消防員破門進入房間,發現男女死者倒斃床上,現場更有兩盤燒過的炭。
爭撫養權會去燒炭 咩邏輯
唔係生左仔先有公屋?
無腦既人, 可以有咩邏輯
應該兩邊都唔想要?
理得佢先定後
總之就係窮撚父母 冇屋訓學人生仔
自己都顧唔掂生乜鬼
我想問, 佢哋後生仔, 係咪藍?
23碎新男友真係 on9 仔,死咗都唔抵可憐
咪就係,一定唔係香港人黎
點撚解條新仔要一齊死成件事mk 到
物競天擇
正常間屋會判俾養小朋友果個 , 條女唔洗養仔仲想要埋間公屋會唔會貪心左啲 ? 爭唔到仲要燒炭變凶宅 , 完全唔考慮個仔會住番間屋 , 心腸毒唔毒啲 ? 而佢個男朋友唔阻止不特止仲陪佢一齊死正一垃圾
RAP
Very good
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞