同前夫爭公屋 21歲女與23歲新男友燒炭自殺亡

378 回覆
377 Like 18 Dislike
有能力嘅生
其實佢哋都講得啱嘅,連燈仔係唔應該生仔
驚天動地愛戀過
你個名
咁都唔拉埋前夫
走投無路
廿一歲已經有個三歲仔同前夫
應該係21歲女同前夫口頭協議,將撫養權比前夫但前夫要自願除名。不過當前夫拎左撫養權之後,21歲女無即時搞除名,個前夫只係搬走左。而現時政府政策係公屋夫婦離婚後,間公屋會比有撫養權一方,另一方唔會被安排公屋,就算合符申請公屋資格都只係可以重新排過。咁前夫後來得知呢個政策,就屈尾十要個21歲女走。
係,公司D同事離婚,4,5個離婚全部都係撫養權跟老母,仲可以申請公屋添。
似係唔想比間屋前夫,變凶宅都唔益佢
可能本身個劇本係扮燒炭 然之後博公屋
可惜做戲做過龍
wtf...
先21歲
最多咪做雞養小朋友
唔識野就唔好鳩up比人笑啦
你幾何見到d人影大肚相有紋
只要搽保濕油勤力d就無架喇
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%84%AA%E7%94%9F%E5%AD%B8

優生學嘅作用有正有反。 適當應用對下一代有正面影響。 大多人追捧嘅民主主義都有好有壞啦,但好處多過壞處。

而中共極端地使用血腥手段,不斷違反人權,無視道德問題咁去應用優生學先至受到世人批評同厭惡。 屬於殘害現有嘅少數民族同追求私慾嘅類型。

而我係
強制某些類型的人結紮、絕育。通常是出於所謂「優生學考量」,也有「為了社會經濟與福祉」,避免某些「低/無價值的」或「低/無生產力的」人類繁衍後代,以便提高(未來)整體國民的健康素質與社會經濟力。
屬於促進同社會發展同保護後代嘅類型。

我同你嘅爭議點係「應唔應該為後代去除不良基因」,而唔係「盲目應用優生學會導致道德問題出現?」
其實完全唔明關現任咩事
現任算係「局外人」應該睇野清楚過2位當時人先係?
明明影響唔到佢點解要陪死
湊住個仔 仲要留間屋比你地做炮房 會唔會諗太多 條mk仔食左人條女仲想要埋間屋仲大諗頭
口德 -10

而陳男則稱自願陪女友尋死
係愛呀 命都唔要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞