‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(59) - 5 II 登場但Sony Mobile HK仍然拖欠更新

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
當日問胃信職員話可以既
著唔到都得
只係唔接收濕米或者不知名牌子
問既當刻係做緊Trade-in $700 再 on top 加你 Trade果部機既價值
但所有價格都可升可趺 請自行問番果日門市職員先至為實
香港冇出既機收唔收

上次連pixel都收
總之係唔收小米
依家用緊個飛利蒲無線投屏,已經算好但仲會間唔中繼線
見demo實物隻色一啲都唔pink,真係好切合香港改個名「玫瑰木」
外國1 II已更新到9月版本58.0.A.3.170
唔需要再追SONY MOBILE HK 更新

剛剛已刷外國XPERIA 1 9月FIRMWARE, 同時保留到VOLTE

將港版OEM.SIN取代外國版本, FLASH, 完成
有冇flash嘅詳情?
我用newflasher
強國出鬼滅之刃x Xperia 5m2
今晚番去研究下
之前一直unlock唔到啲舊機
睇在坐各位屌update
返工壓力都細D
我已成佛
自己用newflasher刷啦, 想快

用得XPERIA就要自救

sony hk都知自己最後機會
已睇化
newflasher
https://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/progress-newflasher-xperia-command-line-t3619426

xperiafirm
https://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/pc-xperifirm-xperia-firmware-downloader-t2834142

https://www.youtube.com/watch?v=NhsrI0HEl48

記得先BACKUP

先用XPERIAFIRM下載香港版FIRMWARE, 外國版FIRMWARE

完成後將香港版FIRMWARE文件夾內(1) oem_other_X-FLASH-CUST-A2CD.sin, (2) oem_X-FLASH-CUST-A2CD.sin 複製去外國版FIRMWARE文件夾內取代

將newflasher.exe放入外國版FIRMWARE文件夾內

電話關機, 之後按住VOL DOWN 再插USB駁電腦

開newflasher.exe, 跟指示做
食屎啦, SONY MOBILE HK, 冇更新

我自刷算~

反正日後可以刷回港版
外國出完香港至少等多2-6星期
我XPERIA 1 4個月都未有呀

2-6星期, 我屌啦, TSO
我用外國版FIRMWARE一樣用到PAYME, GOOGLE PAY
舊機就睇心機情喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞