‎[罪大滔天] Sony Xperia 集中討論區(59) - 5 II 登場但Sony Mobile HK仍然拖欠更新

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我又唔覺得佢呢方面成功喎。
IOS好多地方都係逼用戶跟佢一個方法去達成某啲功能,冇得揀而又唔係人人啱用。
電子垃圾, 介紹家人用SONY, 想家變
有位巴打講過ipone係北歐啲監獄
的確係監獄,不過好舒服
或者等新嘅Sony 7系
不過可能要水貨/出年先有
GALAXY S20 $5300係咪超BUDGET?

我媽也是用A70, 非常滿意
預3000中 budget~
但Apple係好成功咁創造咗一套標準
係有強逼成分,未必個個啱用,但又諗唔到有咩大理由反對佢
我支持佢繼續出細機㗎
亦都支持佢追趕其他廠
我都支持佢出21:9同強化相機㗎

不過我唔支持佢唔update
唔支持佢出on9 spec
同唔支持佢撚9 user囉

山頭主義,權鬥,無錢,啱啱上任無時間整
下次仲會聽到咩原因所以出唔到好機?
用開三星就一路用三星算啦,冇謂轉
我老母都係用三星,轉黎轉去未必識用
GALAXY S10 $3998 抵玩 蘇零 6.1"

尺吋重量: / 157g
屏 幕:1440 x 3040 pixels、6.1 吋 Dynamic AMOLED
1200 萬畫素、AF、OIS 廣角鏡頭、F1.5/F2.4光圈、Dual Pixel
1200 萬畫素、AF、OIS 遠攝鏡頭、F2.4、Dual Pixel
1600 萬畫素、AF 超廣角鏡頭、F2.2
前置相機: 1000 萬畫素、AF F1.9、Dual Pixel
處 理 器 :
Qualcomm S855 、8GB RAM
內置容量:128GB
記憶插卡:microSD
電 池:3400 mAh (內建式)

不過最好打電話問邊間分店仲有貨, 見佢網店有
原廠冇唔出update
對啦, 用開SAMSUNG轉XPERIA會覺得好多功能缺失

同埋有咩事唔識用, 都少個借口, 一陣你買XPERIA, 老母唔識用又話你轉牌子搞到咁

XPERIA只適合小眾化粉絲用
香港不是全球市場之內
唔會反對佢。
事實上唔會有一部絕對係最好既手提電話,因為所有人要求唔同,所以世上只會有最適合某用戶既電話而唔係得一部所謂"最好"既手提電話。

所以我反對i教徒聲稱唉瘋係最好既手提電話。
每間公司推廣時當然會話自己係最好,咁係宣傳技巧就當然冇問題。
男人老狗用粉紅色!

不過我都中意pink
所以佢的確係出on9 spec同撚9user啦
同埋佢都係唔update舊機啲function令到啲舊機變孤兒仔
舊機連UPDATE都冇, 唔好講FUNCTION啦, 安全性更新都冇

香港市場已=弧兒仔
10月好似話到蘋果出手,未換既到時睇下會唔會再跌
有呀胃700仲使諗其他?
冇錯
係咪攞部爆mon z5去都得
聽呢到嘅人講係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞