【民 調 示 警】林鄭評分已由最低點的 18.2 升至 28.1

157 回覆
30 Like 295 Dislike
「500以下 / 無竟見」 同 「唔值 / 唔應該由巿民俾錢」 係兩回事黎架喎
敢問連登有咩野行動post?
重啟立會選舉定時代抗疫?
根本香港官員好易做,只要唔做野,評分自然高
唔明點解林鄭要搞風搞雨搞臭自己
中共輸,香港人亦會輸到仆街係必然嘅事
香港已經不能獨善其身你知嘅可?

之於個啲咩林鄭分數上升黃絲人數下降中立撚上血
仲未夠民意論
是旦啦屌
去到0分都吹佢唔脹嫁啦 駛乜咁在意
比零分777唔代表佢係黃
藍嘅都可以比零分

佢之前真係做太多柒野藍嘅都頂唔順
雖然我覺得佢而家比之前更加多柒野唔明民意點樣反彈
反而似黨安法藍絲唔敢亂講嘢
升咗咪升咗 有幾出奇
咁就好笑喇,
做問卷一定要同意晒佢嘅問題?
根本如果個主題被否定嘅話, 個問卷應該要即刻完
舉個例, 一個問卷:
1, 你同意食人肉嗎?
2, 你會付出多少錢買人肉?
3, 你會在什麼地方買人肉?
「無竟見」唔代表「唔同意」喎
更何況佢係「無竟見 / 唔知道」
用返第二條嘅情況
唔知道可以代表 「我同意俾錢, 但唔知道佢值幾錢」
既然受訪者明確表明「唔同意」,
點解仲要用「無竟見 / 唔知道」呢個咁曖昧嘅答案?
派完錢實會升嘅
唔怪得政府咁鐘意玩語言偽術,
原本有人真係中左都唔知
事實就係有班中間派
唔理黃藍,只係睇政府做唔做到野

係得連登仔咁撚on9
以為非黃即藍
個抽樣一直都用錯方法
对傀儡沒有喜惡了
民調結果總是可信嗎?如何避免落入民調的陷阱?--《科學月刊》
https://pansci.asia/archives/123185

呢度有解釋民調如何引導結果去到自己想要嘅答案
如果你真係咁信香港民意研究所的話,
建議你先睇一次上面篇文打個底先,
再希望抽中可以做到佢地嘅問卷,
先再評論佢地中唔中肯
遲下傳媒比港共控制埋
鄭臭穴蛾就會長期100分
高又係咁,低又係咁,影響到佢咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞