★公務員筍工】政府今天(19日)宣布招聘AO 起薪5.5萬元 大學畢業就得!

300 回覆
42 Like 157 Dislike
首先
我從來冇話做ao就要唔聽話
要做乜都照做
但損錢同自己諗合法方法支持抗爭咁解

個位藍到發黑 同 做嗰個會唔會支持抗爭零關係
現實上報紙俾人督灰既黃公務員大撚把

你既反駁首先打稻草人
其次唔睇事實
第三雙重標準,你又有冇證據
做咗ao既絕對唔會支持抗爭?

自己既講理論0證據都等於啱
對方就冇證據就等於錯(其實出咗好多單新聞

根本就偏執到一個點

保皇不停吹風要清洗政府黃絲都睇唔到
警察同AO係欺壓香港人嘅直接工具
幫自己姐 講得咁好聽
狗隊都講過會screen
你覺得ao會冇?

港英時代ao都會background check查三代
你覺得今時今日會唔睇你fb?
警察係
Ao唔係

樓上都講咗
政治任務有排唔會俾你做
算啦,唔拗了
既然你堅持呢條係岩既路
希望你成功
點都好過上面班淨係講晦氣說話既撚樣
狗官
所以狗隊講過ao要screen?

不如你用下個腦先 無野係理所當然
成日用埋xx有 你覺得yy會無嘅說法
上連登就得
現實生活唔好咁呀小朋友
你咁有腦
出去同是但一個做政府工既人講
我覺得in AO佢唔會check我facebook既
我日日出post屌鳩柒婆全家都冇問題
你睇吓有咩反應囉

屌你老味
依家大公司都會順手碌吓你fb啦
純理論上冇錯
簡單講一句

今時今日仲入政府做走狗嘅一定無frd做

唔洗講咩護士,區議員個d
大家有眼睇

但你走去做紀律部隊,AO EO或者其他
好唔好意思叫自己手足 拎光環
又係咁呀

大公司有碌 所以AO都會check

其實你出黎做野未,得一個fb ac?
咁請問有咩工好做?
做公務員=走狗
私人企業就絕大部份都藍/紅/「親建制」
你覺得政府ao background check會 hea過私人公司既根本冇討論價值

一定係我冇社會經驗你大撚把啦
ming都捐過20萬
迖就真兄弟會明
好撚想做公務員呀!
https://lih.kg/2170836
覺得覺得?
我覺得我聽日中六合彩呀老屎忽

你企埋一邊啦
你既立場:
1)曾出post想做公務員,平時繼續屌政府
2)堅持係fb屌政府不影響做ao機會
3)哩個post:邊個黃既做ao就係仆街

我唯一結論
你係一個阻止黃絲做公務員既打手accoubt
你做到咪做囉 同你無frd做係我個人選擇

只不過聽到你地咁惡心係到拎光環9up兩句
好惡心呀自稱黄絲然後做公務員,你做到咪做囉都係個句,你以為咁容易入到咩傻9
我係佢表哥,佢由細到大都有少少智力問題 原諒我 我當年無睇住佢,跌左落屎坑
姐係咁,呀哥,我唔知你出過黎做野未,甚至可能你未做過野,亦有可能閣下生於大富之家,唔使愁搵工啦。
但想講,你地想說服到準備求職既人唔好入政府,咁都要話到比人聽有咩出路先得架,唔係一句「好嘔心、拎光環、無朋友做」跟住好型咁轉身走左去就算數先得架。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞