★公務員筍工】政府今天(19日)宣布招聘AO 起薪5.5萬元 大學畢業就得!

300 回覆
42 Like 157 Dislike
AO 討論區(2046)
要你做衰嘢嘅時候冇乜可能頂得到,因為個爛咗嘅制度已經鉗住晒。
唔撈亦好難,當你幾年後有家室、有樓、有仔女、有福利、有高於市場嘅薪俸。人到時就會畀好多藉口自己,逐啲逐啲咁被蠶食。開始係袖手旁觀,跟住變幫兇,結果做埋殘殺人民嘅兇手。
政府呢招好毒,用人民嘅稅款去攏絡我哋嘅年輕人。
只希望大家三思,香港已經唔係以前嗰個香港,政府個體制亦都會從上而下咁同支国睇齊,公務員冇可能獨善其身。
可能我太負面又一竹篙打一船人,但基本上已經同所有做公務員嘅親朋好友疏遠。
唔係同佢講心?好純真呀
你有冇返過工?返工你覺得打工仔着數啲定係老闆着數啲?用錢買你時間/勞動力 覺得真係淨係值你份人工咁少咩?只係因為邊個大聲邊個話事返工根本就係浪費青春 浪費係一啲你討厭嘅陣營上面
邊個蝕底啲?
大家都鍾意呢d , 咪應下境
狗衝。
金錢上可以削弱對家資源,何樂而不為
算吧啦 做政府工唔係問題 都係搵食啫 但唔好話自己黃 話黑警點點點就得 你自己都係同當差既人一樣
俾d骨氣得唔得呀
標準答案: 你唔上即係俾位對家上
有咩問題
呢D野舊登講到連燈講到口水都乾
不嬲笑到最後根本係做公務員
市好果陣,私人賺bonus開哂紅酒你唔講?
離撚晒地
入乜嘢係黃
黃店
有無黃店係5萬蚊一個月
反正到最後都係大把人考

連登仔口裡說不 身體卻很誠實
政府玩死自己 總開大招聘 低能
如果自己語文好
我都想考ao eo
唔駛買樓咩做生意
而且大把做生意收檔
佢已經揸住2個單位,1個供完

不過大把香港後生ibanker冇幾多錢儲
幫人供樓又要大洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞