★公務員筍工】政府今天(19日)宣布招聘AO 起薪5.5萬元 大學畢業就得!

300 回覆
42 Like 157 Dislike
由藍既入去100%都繼續藍
由黃既入去
就算得一兩個ao繼續黃
已經好大幫助
Given that ao既戰略價值
相對捐失幾個黃絲絕對抵博

如果因為驚俾人同化就唔派人滲透
中共就唔會派間諜派到全世界都係
哩啲從來都係講值博率
心態問題
當荀工為錢入職=等同化,無同化都會比人迫害
公墓園、狗,本質上就唔係荀工,而係一個高人工既火坑,要完美咁做到外表虛偽內心堅定先生存到,難到仆街
連登仔: 幫襯藍店慳錢幫襯黃店
唔食老麥點有錢
入去做返幾年搵夠移民
If you can’t beat them, join them
要入去從內部改革

2014之後聽得多
2019變晒前線狗
首先,而家係講緊班問責官一定有黑材料係中共手
AO一定會被人assign d task 逼你歸邊
驚滲透?你做到呢d位佢揸撚全你春袋啦
你上面個句就spin 到去全部公務員都有黑材料

仲有,你個例子都fail
普通公司就話可以咁樣解讀
但係你做緊個個位係藍到發黑 你又要話黃人入去做好
可以捐錢乜乜柒柒
但係全部都prove 唔到
咁林鄭都係黃啦屌你老母
你點知佢無捐錢啊?
學你咁講,d 野佢都係照做架姐
奉勸睇緊post ge後生仔咪鳩理上面班友
你搵撚到錢養到自己,有錢買到樓買到車去到旅行,睇吓邊個笑得大聲D
呢個世界既人,包括連登既人,只會嫌人窮、寒酸,真係信連登班友講就死鳩硬
做狗
入咗去出得返嚟?
輸市場競爭力之餘人工又少一大截
AO->777
乜撚野政府啫?
殺人暴政你點解仲要叫佢做政府?
AOEO呢啲係幫林鄭寫稿同立法會點名嗰班喎
奉勸睇緊post ge後生仔咪鳩理上面班友
你搵撚到錢養到自己,有錢買到樓買到車去到旅行,睇吓邊個笑得大聲D
呢個世界既人,包括連登既人,只會嫌人窮、寒酸,真係信連登班友講就死鳩硬

btw 你留左男人最撚重要既上進心
成日講撚到唔入政府撈就好撚有競爭力
ao嘅戰略價值
唔好講到AO 2皮野散仔都識唔少日日屌政府屌差佬既黃絲去apply 香港人攪革命
FG 55K 一個月仲唔係連登仔
黃但係幫政府打工 真係
你點知要screen埋fb?唔可以係收d有鬧過政府同參與社運嘅?有無可能先

依加咪同你討論 但你黎就賭命 咁就係現實 有討論價值?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞