[PolyU] 紅磚大學討論區(33) - F2F大爆發

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
想問下過咗hall application有冇得申請?下個sem想住hall
屌你老母含撚肛

《立場》取得由理大校長滕錦光發出的電郵,稱為了慶祝中華人民共和國成立 71 周年的重要節日(important occasion),明早 10 時在李嘉誠樓平台行簡單升旗禮,以此「向我們國家的成就致敬」(pay tribute to the accomplishment of our country)。電郵列明出席的師生衣着必須為「正式上班服」(Business Attire),即男士需要打領帶、穿西裝及皮鞋; 女士需要穿洋裝、裙裝或褲裝以及不露趾的有跟皮鞋。

https://www.thestandnews.com/politics/%E7%90%86%E5%A4%A7%E7%AA%81%E8%88%89%E8%BE%A6-10-1-%E5%8D%87%E6%97%97%E7%A6%AE-%E5%AD%B8%E7%94%9F%E6%9C%83%E8%B3%AA%E7%96%91%E6%A0%A1%E6%96%B9%E5%8F%97%E5%A3%93%E9%A0%88%E8%A1%A8%E5%BF%A0-%E7%B1%B2%E5%AD%B8%E7%94%9F%E7%A9%BF%E9%BB%91%E8%A1%A3%E6%8A%97%E8%AD%B0/?fbclid=IwAR29QYGdJE4cXU_gKLp2BMiD-U1ZSbdOxfnAiBkRTDo9JFNQTLwV4PvBWyw
著黑衫翻去
黑suit 黑tie 白shirts 黑鞋
黑口罩
冇收到email
應該都前年嘅事了
好似話可能會斷冷氣 但可以唔give睇保安
利申冇fact check
[fm]喺program doc見到下個sem要讀car c,想請問dept會唔會是但pre assign一個course?
因為我知唔會搶到想讀嗰個,想知係咪點都要下個sem讀到科car?唔該曬
原則上car你想幾時讀,某個sem讀咩area係完全由你決定,prog doc只係畀建議你,你可以唔跟,dept亦唔會pre reg畀你

除非你major入面嘅subject有嘢同car重疊,咁你就要睇prog doc講點處理,因為有啲會畀你用free elective代,有啲會逼你讀多一個同area嘅car
明白,唔該曬!
咁如果我year1讀科car a d左
然後我今年讀另一科car a
個cgpa會兩個都計定replace左原本個個?

集氣落到聽日
慢慢升啦
留名睇podium水浸
果班nds全部唔喺香港

講真今日先話搞升旗,根本唔會有人去

你唔搞都冇事,搞咗冇人嚟反而仲7

滕校長係咪特登落支共面
滕手足
希望聽日浸死滕狗

俾你班友燈到今日咁好天
時票唔係做完會俾康文收走咩?
尋日麵神話今日落雨阿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞