(多圖)由零開始整GK模型

202 回覆
558 Like 5 Dislike
好撚勁

無晒實體整左本電子書
好耐無比心機學野
希望學有所成
有上面啲把打一成都夠

https://www.amazon.co.jp/dp/4862463932/ref=cm_sw_r_cp_apa_fab_ze4AFbCN2B9FH

https://www.amazon.co.jp/dp/B07C3D3FMJ/ref=cm_sw_r_cp_apa_Jd4AFb21JQJ5K
巴打有心學可以買埋呢兩本講解剖學既書
整原型同畫畫一樣工具從來唔係重點
想整得好第一步就係學識基本功
而figure既基本功就係解剖學
巴打部SLA邊度買
好勁
難得有人分享真正GK野
路過打聲招呼

巴打整原創?
仲要咁靚咁detail超勁
同巴打比我好似小學生玩泥膠咁
有冇多d圖睇
嘩......自己整GK自己砌,我都想試
居然有同好, 留明
少做原創,難得前排有整自己野
(拎黎參加動物展個比賽
所以先揀黎分享

你由頭做到尾都專業架
想問你抽真空機難唔難搞?
好難搞
舊機唔夠力 抽曬d泡出黎唔爆就乾鬼左
唔抽好過抽

但要趕整sample比版權
好多泡都要格硬上色磨到變傻仔

香港又唔知邊度搵夠力既
最後搵代購係amazon運返香港
依家部機仲坐緊船
覺得真空機會好貴
又好佔地方咁
好少自己開模

WF趕2月嗰個?
好怕飛不到 唔敢報
好勁,自己中意嘅角色自己整
巴打你本榊馨 點起日馬買kindle版
巴打你去日本amazon用vpn開個ac
之後求其比個假既日本地址佢就應該買到

之前試過用舊ac有香港地址日本kindle就唔做我生意 所以開個ac淨係買kindle算

記得個ac唔好同其他地區amazon用同一個email
如果唔係kindle會自己幫你轉區
thx
好似話今屆WF取消咗?
咁巴打你而家搞成點
係咪已經打算轉戰下一次, 洗唔洗重新申請過
取消左喇 飛又飛唔到
依家整多幾隻下次去到先一次過賣多幾隻算

我近期都有畫自己嘢雖然冇你咁痴線畫女

咩叫gk
多謝巴打 終於得左
Lm
巴打有料
想問素體之後擺pose果一步你係用rigging定點?
利申:Blender新手,冇錢玩zbrush
同埋想問埋分件用咩軟件?定zbrush入面做到?
blender, zbrush都應該做到下話
開個plane split開做兩個object, 加粒block做boolean
我嗰陣時學就係咁

純粹路過搭下咀, 我唔是畫開mesh/sculpting
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞