(多圖)由零開始整GK模型

202 回覆
558 Like 5 Dislike

都係畫3d model
不過用黎放入Unity
搞喱啲手作剩係zbrush都夠做有凸啦
CAD...學完都係失業
我羨慕你識zbrush執曲面又順手又快慳好多時間
可能要print嗰時斬件可以斬到啲平面出嚟
但又可能會因為咁樣斬下就下位之後組裝又要抆返啲gap位
所以真係好睇舊嘢點設計
我而家做法係盡量生喺啲睇唔到嘅位求其剪完執兩下就算
用CAD畫硬面唔洗諗d polygon點走爽好多
Gaming industry?
我本身做Graphic,去左學3DS MAX增值下諗住轉工會多把刀,點知發現無乜地方需要,屌
整VR 不過成team得3條友
3d野要一腳踢又冇senior比我學下野 想死
我都想做
apply過學校啲Research位
個prof in完就冇咗回音
學唔到野想轉工了
想請教下巴打你, 關於WF出Booth賣件拎版權方面
你係自己同版權持有方直接用日文傾定係點樣運作
雖然櫻花大戰舊作過晒氣但我都想有朝一日喺WF喱個殿堂到賣一次自己作品
其實都係填from (全日文)
之後比原型/完成品相wf大會
批左版權的話就要交樣本比版權方
海洋堂會幫你同版權方傾
交齊野批左就比錢就得

樣本通常係白件同上色完成品
數量就唔同版權各有唔同

記住如果批左版權之後佢要你交既野一定要交齊
唔係會比佢backlist以後都報唔到

下次wf既版權本申請10月尾先開始
我依家整好曬等交野等批等比錢
希望佢批同埋快d可以飛到日本
飛唔到就蝕到仆街了
其實WF我一次都未去過而且冇乜深究過佢點運作
但估唔到原來其他嘢嘅版權海洋堂會喺中間搞埋
講開佢我仲嬲緊佢啲企劃又放撚咗飛機
https://twitter.com/Sakura_Taisen/status/1172387850165182465
2020年夏....10月都嚟緊頭喇
俾錢會唔會係過萬港紙起係公價嚟定有冇話係版權方/海洋堂開價
硝磯同珐瑯油都好大陣味
如果同最好買個抽氣箱同豬嘴
水性油冇玩開淨係識用gaia噴膚色
今年本身夏天有個19奧運所以wf改左11月
但武肺取消左了 多謝支那
最快都下年2月先有wf

你睇下佢早幾日有冇參tfo囉
雖然死足一日server又多bug
最後取消曬所有訂單廷期一個月比人炎上緊
學到嘢了原來仲有個TFO
不過我要參加應該都唔會係近喱一年兩年嘅事
自問自己手藝仲未到家, 而且想整嘅代表作都未諗好係乜
唔該晒巴打你先
原創作品又點計?
對比舊膠,都係隻喵更好J

大師都有諗著挑戰WF
不嬲都有練zbrush

個個都咁勁畫人
我就剩係識畫啲濕鳩
仲俾啲HR笑鳩我係咪堂課嚟
報完當選左就直接參加就得 冇野要煩
成班痴線佬請受小弟一拜
btw香港做modeler真係好慘,行頭唔多又未必要你畫得精細,只求快同產多;一係啲公司就out source去韓國仔到build model,好似無咩發展咁
如果巴打打算去日本發展好支持
扮咩
你都係痴線佬
屌我都話我唔係build model 點會係痴線佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞