湯渣驊,當年衰十一件事,其實真相係咪咁?

260 回覆
1153 Like 9 Dislike
證明你真係好後生
14年前民主黨 李卓人班友仲屌緊土共沒收佢地回鄉證
何進仁果班友爭取攞回鄉證番大陸

08定04果屆立法會試過全體立法會議員番大陸考察
包括長毛

得毓民無去
呢班所以泛民大佬
四方閪 何進仁 李卓人之流係攞住民主旗號食哂兩家茶禮搵食咋
點解販民唔爆佢大鑊 反正都叛變左?
你估何進仁果班友自己身無屎咩
鄭宇碩有講過,雪廠街佢當時在場
有無source
唔係好信
喺第二個 jurisdiction
仲要擺明age of consent 法定年齡根本唔同(中國14 香港16)
點打?
問點解班泛民反共會番大陸果班後生

支聯會常委張文光獲發回鄉證 29年後首以個人身份踏足內地

https://www.hk01.com/社會新聞/99120/支聯會常委張文光獲發回鄉證-29年後首以個人身份踏足內地

自己睇
這陷阱 這陷阱 這陷阱 偏我遇上
所以而家每次見呢條友出嚟扮正經講嘢都好好笑
一個人係咪真係可以變到咁
如果我係咁嘅情況,我可以唔再出聲,可以喺微博po下我愛祖國
但係你要我成個人轉軚,甚至幫埋共產黨講說話,將黑嘅講成白嘅 。我真係做唔到。

而家湯渣,究竟係真心膠。
定明知咩事,只係為左交功課。
知路知咩叫威脅?

你有痛腳俾人揸住,仲輪到你話事?

唔出聲?
長毛果d 上到去仲天安門合照,真係成班大中華膠
泛民班友咁多年來都守口如瓶 都算幾有道義
純粹叫雞果D認左都唔會死
衰十一認左真係玩完
You 原來是個boy
唔係怪唔怪佢問題 佢犯埋法
好多罪行都響附表二,唔係香港犯,境外犯左香港法例都可以拉,其中一條就係124俗稱衰十一
https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap200!zh-Hant-HK
Cap 200 附表二有列明性罪行不論香港定香港以外犯都受管

主頁
第200章 《刑事罪行條例》 ── 附表2 具有域外法律效力的性罪行條例

[第153P、153Q及153R條]
具有域外法律效力的性罪行條文
(格式變更——2017年第4號編輯修訂紀錄)
條次
罪名類別
強姦
118A
未經同意下作出的肛交
118B
意圖作出肛交而襲擊
118C
由16歲以下男子作出或與16歲以下男子作出同性肛交 (由2014年第18號第8條修訂)
118D
與21歲以下女童作出肛交
118F
(由2014年第18號第8條廢除)
118G
促致他人作出同性肛交
118H
由16歲以下男子作出或與16歲以下男子作出嚴重猥褻作為 (由2014年第18號第8條修訂)
118J
男子與男子非私下作出的嚴重猥褻作為
118K
促致男子與男子作出嚴重猥褻作為
以威脅促致他人作非法的性行為
以虛假藉口促致他人作非法的性行為
施用藥物以獲得或便利作非法的性行為
猥褻侵犯
與年齡在13歲以下的女童性交
與年齡在16歲以下的女童性交
拐帶年齡在16歲以下的未婚女童
控制他人而目的在於使他與人非法性交或賣淫
促致年齡在21歲以下的女童與人非法性交
禁錮他人為使他與人性交或禁錮他人於賣淫場所
導致或鼓勵16歲以下女童或男童賣淫;導致或鼓勵他人與其性交或向其猥褻侵犯
准許年齡在13歲以下的女童或男童經常前往或置身於處所或船隻以與人性交
准許青年經常前往或置身於處所或船隻以作出性交、賣淫、肛交或同性性行為
向年齡在16歲以下的兒童作出猥褻作為
(附表2由2003年第31號第18條增補)
其實基本上已經係公開的祕密啦
佢做咩做要俾中共鏈春袋咁款
係咪仲有其他痛腳俾中共捉係手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞