「netflix」願者上網有香港示威場面

751 回覆
1737 Like 126 Dislike
同埋佢成條片個基礎係針對有民主嘅國家
話社會兩極化破壞民主
但屌你咩 香港邊撚到有民主可以破壞
過咗成年幾咁多人講反送中 全世界都知咩事
但netfilx就唔知 cls
推 寫信推爆佢
手足有睇就明
琴晚仲比人屌我英文差 原來唔係得我一個係咁
好感動
push
push 等template
Put/short sell nflx
lm 已出tweet
推得太慢了 推
剪到咁都話無問題 剪接手法咁有引導性 又將個示威引導性香港人因為social media既影響而走上街頭 好多位剪接擺出黎係引導哂錯既方向啦
香港人邊個人走出黎唔係因為政權問題 唔係因為警暴問題? 邊個人走出黎係因為Facebook叫ig叫?
佢無實質既proven同抹黑有乜分別
Push
要自己去Netflix cs投訴
[size=4]為免被fake newsed, 我再睇過相關片段,
自黎第一段

1:10:30

內容係指中國動用936個twitter攻擊 HK protests[/size=4]
而打後同一章節內容都係:
有第三方用social media干擾+破壞 民主地區
結論:
套野無講過香港示威者 因fake news而上街

反而係暗指中國一類極權國家借aocial media搞民主國家/地區

大家表達意見要諗清楚,可以話套野引用既片段引人誤會之類
原文係:
These accounts were deliberately, specifically attempting to sow political discord in Hong Kong.

跟住畫面播香港示威, 咁仲唔係暗示SOCIAL MEDIA煽動香港示威?
香港示威原因肯定唔係SOCIAL MEDIA 或者 MISLEADING NEWS
係因為暴政、警暴, 香港人要爭取人權民主自由
佢雖然話CHINA ACCOUNT同藍屍講外國勢力係唔同, 但根本扭曲左香港示威既起因, 醜化左成件事搞到香港人好似唔識分真假咁就走出黎, 呢個先係重點要佢地更正。
係,所以如果要投訴,要講你呢個point, 而唔係話被fake news誤導

佢其實係指「香港示威很受social media」影響,但我地都知呢個唔係原因,極其量只係催化劑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞