「netflix」願者上網有香港示威場面

751 回覆
1737 Like 126 Dislike
喂你地邊個直接copy and paste人地D comment
第一日玩twitter?
唔好再考究呢啲 有啲手足都係有心做野既
不過真係自己打比較好 希望大家既聲音啲鬼佬會聽見
經歷完之2/3月 IG啲後生仔為左叫人stay social distancing 之後屈香港當時reopen everything後再爆發

我就已經對啲鬼佬冇乜信心 呢類人都係唔識fact check 佢地先係fake news源頭
作為一個紀錄片 你可以用唔同角度去講 因為係你拍既野 但你冇理由特登去曲解 誤導大眾 未做fact check就拍出黎比全世界睇
lm寫email
只可以話,好多documentary有自己agenda,例如媒體決定人哋立場,香港只係其中一個比佢9up嘅例子
push
Appreciate大家既effort但真係希望唔好copy and paste
條片一開始就將香港示威同 白人至上主義+ISIS+印度私刑相提並論

5G燈柱當佢係講啲人fake news話武肺=5G radiation
(片個ig post都係話Chinese因為武肺所以整個5G燈柱)

之後又話啲人用social media分化 煽動啲人上街 呢個位再用香港片段 含沙射影咁話香港嘅示威都係貼一個情況
你話幾百個comment都係一樣就話啫 得個幾個就spin走見事話人係bot
十足十中共啲手段
捉到係少少野錯就放大100倍 你原本講嘅野幾有用都當睇唔到
TWITTER
手足有睇就明條片咩問題
push
Push
嘩屌痴撚線,但係咪應該整個hashtag 等多啲人知
咪就係
呢個Recca都唔知咩人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞