「netflix」願者上網有香港示威場面

751 回覆
1737 Like 126 Dislike
我覺得冇乜問題
第8至10張圖直頭係連登嘅寫照
推推
你cap呢幾張圖可能誤解左佢ge意思
建議大家真係自己睇一睇成個片先

Marco Rubio係講:
"We are nation of people that no longer speak to each other. We are nation of people who have stopped being friends with people because of who they voted for in the last election. We are nation of people who have isolated ourselves to only watch channels that tell us that we’re right."
大概意思:因為大家投ge總統唔同所以唔再同對方做朋友(e.g.我撐A,你撐B=>我就唔同你做friend了)+只信支持自己觀點ge媒體而忽略全面
睇哂成條片 已經知道佢啲剪接有幾大問題
同藍屍拍野一樣
套記錄片既論點係social media嚴重左右人既行為
配以部分香港示威既片段作論據
(當然佢都有引述其他地方去論證)
但點都好香港人每次行出黎都唔係因為algorithms
而係因為警暴同制度暴力
咁我係香港人指出佢講香港既野有問題
其他國家我唔係果度人
佢地既資訊正唔正確我外國人唔會知更加唔會亂咁評論
我唔係用香港人身份
咁應該用咩身份寫
求template
你都痴鳩線 而家係佢發放錯誤資訊 引導觀眾諗到香港啲抗爭有問題喎
大哥 你教下我 應該點理解呀?
佢剪到咁 溝鳩埋哂啲唔啦更既野講
映射到香港啲抗爭受到指使 煽動 咁同藍屍有乜分別
咁叫玻璃心既話 我真係幾玻璃心
你引做例子斷章取義仲咁大口氣講冇道理要逐個國家歷史幫你兜?
vote down有無可能影響到佢唔再推薦畀其他人
咁真係我英文差 可唔可以幫幫手 寫個靚仔少少既template 幫下大家
我口臭 不過我想香港抗爭個形象唔係佢講到咁 因為social media影響
而係因為政權 警暴問題
我負評左 唔知負評佢會唔會有用
Push
大大力推
佢係cap人地ig,話係講5g 塔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞