注意!!ig店賣假名牌袋

363 回覆
172 Like 39 Dislike
多謝你嘅方法

佢自稱係平行進口or收咗啲過唔到qc嘅貨嚟賣
所以有暇chi係正常
我聽完都打個突
我頭先都search過嚟睇,其實平行進口根本就唔應該會同專櫃有分別,因為佢哋之不過係供應商唔同,但係貨源係一樣

所以最緊要係睇包裝、樽身係咪同網上睇到正貨嘅一樣,尤其細節位
其次就係check有冇batch code,盒code同樽code係咪一樣,網上搵唔搵到batch code等等
仲有就係正常香水應該入面無雜質,同埋第一次噴要泵幾下先噴到水出嚟,如果一撳就噴得出就小心啲。

如果佢玩到用真盒真樽但係假香水咁我都無計,抵俾佢呃
真啊
ig買嘢一定係on9
理撚得你有啲係真
靜係知大部份都係假
我頭先都即check
可能我眼殘 搵唔到樽身有code
但用盒上邊嘅就check到係有資料嘅

雖然係應該係正貨 但啲暇chi真係多到數唔哂
如果絲打你想幫襯佢 要有心理準備
例如有咩瑕疵?

盒嘅code應該喺盒底,可以睇下有冇

同埋我係巴打
智商稅
sor
由最外層嘅包裝膠到個盒再到個樽身
每一樣都搵到嚴重暇chi
同我係專門店買返嚟嘅係兩回事
我廢事騎劫樓主個post 唔po圖啦

事後店主嘅解釋就話佢哋係賣過唔到qc嘅貨
但事前佢完全冇提及過呢件事
只係話因應出產地會有少許差別
知唔知咩叫溝貨賣
報海關喇
佢呢啲解釋真係大撚晒
乜柒都話係水貨問題,有瑕疵係正常咁
仲要冇得退換

不過之後見到平太多嘅ig shop都係唔好買啦,因小失大呀
我見佢tom ford賣500幾蚊,痴撚線,專櫃2k幾起跳啦
有真名牌袋先係新聞
點解你用正貨價去簡ig貨而唔係去門市買?
我都係佢度入咗支TF
好好彩呢支冇乜大問題
頭先用你嘅方法去check都冇事
唔係幫佢賣廣告 不過幫襯佢真係要好有心理準備
出哂事果支我都丟鳩咗
討論下啫
又冇真憑實據佢件嘢係假
又有人買過正貨
點斷定人哋係咪真係溝呀醒目
睇返#193啦醒目
撳入去望下呀

見你咁醒目cap埋tg grp畀你睇又點話
係ig買名牌通常都係因為平啲
屌你冇錢咪撚學人買名牌啦
push
討論下又起晒鋼
見到啦叻喇
年頭個post d 絲打又話d 大牌quality 都差差地
唔出奇會咁

冇買開ysl 唔知係咪咁
求有買開ysl絲打講下呢件係真定假
講到咁不如報蘋果,報海關先啦
儲存定上年5月既野repost 都明顯係行家啦
黃店賣假野,海關仲唔即刻封佢鋪?
問題係你睇都未睇清楚啲圖就話要討論嘛ching你一直forward梗嘅comment都有講梗張圖㗎
乜嘢叻唔叻啫 你柒啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞