長和系苦主入黎

1001 回覆
72 Like 2 Dislike
買得長和系既都唔係為左炒炒賣賣啦
同意, 都未講1 仔手上幾多現金未買野. 仲有美金都有排跌, 對1 仔係好事.
之後大把公司會bankrupt, 佢又可以掃貨.. 坐佢3,5,7 年, 息加, 股又升. 發發
誠哥做返d野啦
唔洗而家跑贏人地
只求經濟差時做返d野
長線慢慢增長
你以為公共事業買左就唔駛用錢.
過多幾年,佢要再投資落去更新.
依家得2-3%回報點 run 落去,
蝕錢係遲早既事,
等你做唔住賣返出黎,
到時再出個高少少利潤協議出黎引新買家
不停 loop.
你要揾英國, 澳州錢, 點會咁易.
係香港先咁好揾. 一簽就15年保你揾 10%.
中間唔搞你.
1113 既業務當中有飛機租貸,有酒吧。
係疫症打到正一正既行業,只要個世界正常番,佢d 錢就番來lo.
尼期就係要守住,只要守得住,就係Winner,而誠哥,
絕對夠財力守住。而你。。。。就唔知啦。
估佢地想疫情後先做野
反正依家做黎都無乜用
C 兄有料到.
依加疫情期間有咩好消息都只會比人向下炒
同意, 疫情好返,舊經濟股會大幅反彈,
但係唔知等幾耐. 就算彈都未必會去到你個買入價.
1997潛在升幅好過佢好多,好多,好多
長和系呢年無juicy野,熱錢自然流向其他有炒作主題嘅板塊。俾人感覺係長和一尾賣野,但又收購唔到新野,加上外國又當埋長和係支共企業,令長和買野難左,某程度佢同匯豐類似嘅兩面不是人的格局
$46 梗係未驚過啦
樓主求幫推
pin

突發香島中學同學因冩光時被校方打壓!
https://lih.kg/2193568
起碼升翻 唔洗蝕咁多先丫
平均5%息驚閪
北水不準流入長江
傻仔
人買你又買
講黎講去其實乜鬼都等疫苗. 但香港人口罩都仲可以自己入到D
疫苗點自己amazon 買呀?
所以外國地產相對無受影響
明買明賣又無乜外資監管
48蚊1仔 20手
比d 耐性啦,誠哥手貨都唔平。佢都未嘈。
全個長和系個價根本抵買到on9,問題係冇錢流入黎炒,幾抵買都冇用
代表李生同大家打招呼

利申:重貨

但無人敢買舊經濟股住
所以升唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞