長和系苦主入黎

1001 回覆
72 Like 2 Dislike
1038增長應該係差啲 但1號仔又想點呢
No. 呢隻野攞黎派息同借錢比佢做M&A. 1038 你睇佢個other income 仲多過本身revenue 就知咩事
舊錢攞去炒 9988 仲好
機會成本
正常人只係睇股價既升跌
但事實係對佢黎講基本面無變
1113真係唔好驚 我45開始買 現金好多 資產折讓大
1113 資產折讓好大
好大機會私有化, 尤其係 victor 呢條仆街仔.
有生之年等佢賣走資產、分拆套現,或者有新合資項目,再黎一次世紀重組
因為呢一兩日除淨?

不過好大機會, 大方針係想保本(走資)
1仔 50幾
派完息都唔夠我蝕
同場加映太古系苦主
73蚊 2手
轉9988 好快又無3成

係就直轉美股啦
1038 無grow , 唔使諗. 佢都係夠M&A 先得. 依家全球都唔比華人做M&A 特別infrastructures. 咁政府又唔比佢合併. 未放係度渣乾佢就算. 而且又大大隻, 無錢未搵佢asset 去pledge.
呢個真
止賺走人ed
睇機會再入市
炒多轉
朋友hi
點解誠哥淨係增持1113?
救救1仔啊
$46 坐左30000股1仔,未驚過。
英鎊再跌有限兼Cashflow 先係重點,大把野可以分拆,差在做唔做。 infrastructure low-return 係大勢,PAT margin 有2-3% 已經偷笑。君不見黨鉄英國run SWR franchise 都蝕住大錢咁做,但又唔敢bankrupt 佢走佬?咁比較下,victor 已經算叻仔。
同問
係個股價唔知要幾多年先升翻
1113 似係有大動作. 特別係佢收左Greene King 係英國之後ge 發展. 同埋佢好似入左標買美領塊地. 我覺得佢會keep 住做M&A. 依家個PB 係0.4.. on 9 地平.. 我係佢, 都買自己股票啦.

個人睇好英國. 你見呀領展岩岩都入左去英國. 好多野係果邊有動作
想睇4合1呀Victor
只可以講
只係覺得佢疫情後一定會有大搞作姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞