[I/N] 棒球明星夢 (2) - 公廁紫羅蘭

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
課左幾多
未夠1萬分自選
未夠1萬分隨機券先岩
趁而家未遇到勁會之前簡單講下公會戰

每場公會戰每邊會有四個球場
公會戰目標就係透過互相攻佔對方嘅球場嚟得分
最後以分數嚟決勝負:

每個球場會有4隊守城,每隊有3格血:

每個公會成員會有3次攻擊機會,打贏就可以扣一格血
成個城12格血扣晒就視為佔領球場

咁分數點計呢?
首先每次攻擊都會有分,贏+19,輸+11:

同好多人都忽略咗,佔領球場額外拎到嘅佔領分:

佔領到一個球場可以拎到百幾至五百幾分不等
相等於贏十幾二十場嘅分數
所以攻擊嘅時候應該盡量集中攻擊拎埋佔領分

而佔領分係愈高級嘅球場愈多:

假設計埋佔領分,攻擊次數打愈高級嘅場分數收益係愈大:

最高: 550/12+19=64.8分
最低: 172/12+19=33.5分
分數接近2倍
所以攻擊次數集中喺高級球場係效率最高 前提係你要贏到

但係高級球場唔係一開始就打得
而係要佔領一個次級球場先開到:

綜合呢啲資訊
公會戰最理想嘅打法係佔領一個低階球場嚟開中階
再佔領中階球場嚟開高階,佔埋高階有次數淨先返轉頭佔其餘低階球場

當然前提係佔得到
如果覺得佔唔到先至退而求其次集中佔領中階甚至低階球場
重點係
佔領分先係目標,有大佔大,集中攻擊
大忌有2個
一係分散攻擊目標,個個球場都打幾下但係佔唔到

咁樣會蝕晒啲佔領分,定輸贏就係呢啲位

二係高戰力玩家浪費次數去屈低階球場
咁低戰力玩家對住啲高階中階球場就企咗喺度用唔到次數
整體佔領分都會少咗

打法注意位差唔多係咁,其實好簡單

公會排名:
打公會戰其實都係為咗谷分數同排名拎獎勵

暫時睇公會戰係一個重要嘅金道具來源

前面講嘅分數只係用嚟定勝負,實際上公會分數係咁計

再睇返暫時嘅排名:

前3名同LIHKG只係差4X分
即係話有冇用盡次數已經可以對排名有好大影響
所以唔好諗住低戰力打唔贏就唔打
或者贏咗咗就唔駛打唔駛佔,拎咩獎勵有時就係睇呢啲位
咁歐
我挖哂石用做哂金券了 而家應該係爭30隻分身果3000石未挖
佢個課金回贈其實真係幾抵 定額計課3舊都換得返1個10抽500石返黎 連成長禮包都計數
.gun
又可以放po頭
呢隻驚個公會戰設計都幾好
btw我見前兩場啲劍都無用晒
想講好多公會排緊11名 全部同分
睇公會戰力我諗20內都應該無問題既
玩左兩日
兩隻傳說都係一壘
想問啲人仔grade如果低
係咪冇機會升上去
係咪要不斷儲教練去整新人取代啲舊人仔
唔知佢點抽對手
正路跟成績抽就會愈嚟愈難打,咁結果就睇戰力多
如果係random就好睇運氣同參與度
仲有個飛機杯唔知打幾多日
隻驚個個mode啲season都好長
郁啲就2個星期成個月咁
係,d人仔用完即棄
只有教練可以陪你一世

我頭兩隻人仔好俾心機養 但係都麻麻地
之後夠石抽咗兩金教練返來
第3/4隻好快手咁養 個數值都靚勁多
頭60隻+33星任建議auto
我頭兩日做開荒牛全手動都唔知做乜
唔會有完美既球員 佢D事件 突發全部都隨機 做任打波 三振又唔係下下完美做到
係咪姐係用咩蒸氣機去整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞